Mathias Erenius | Föreläsare

KONTAKTA:

Mathias Erenius
Bokning: Tottes Agency
Totte Freidenfelt
Stockholm

0708-23 98 00


  • INFORMATION

Boka Mathias Erenius | konsten att må bra!

Mathias Erenius och är föreläsare, komiker och coach.
Hans föreläsning heter konsten att må bra!
- Vilken är den längsta färgen? Jaha, vad svarar man på det? 

Som lärare måste man ständigt vara beredd på de där riktigt stora frågorna:

"Växer ditt hår inåt?",
"Har din fru konstiga kläder?"
eller, varför inte, "Fanns Big Bang när du var liten?"
"Är vardagsmat för en lågstadielärare"
Lite knivigare blir det med.. "Vilket av dina barn skulle du rädda först?"
..och "Var tar ljuset vägen när man släcker?"

Små barn funderar inte så mycket kring om det blir rätt eller fel eller om frågan är lämplig. De testar och ser vad som händer. De provar sig fram här i livet och lever ofta ögonblick för ögonblick. Vad händer om man gör så här? Jag tycker idag är den roligaste dagen någonsin! Sitter du i rullstol, får jag prova?

Det finns något härligt med det där och också något väldigt bekant. Något som jag också kunde en gång men nu har glömt hur man gör. Det vore skönt att återigen ta sig an livet med inställningen: precis allt pågår just Nu och om jag testar att göra så här så får vi se vad som händer.

Men det blir inte så. Direkt kommer de begränsande tankarna på att det vore oansvarigt och att det aldrig skulle fungera i verkligheten. Och så blir det som det alltid brukar bli att den där sköna känslan av frihet och glädje skjuts undan och jag hoppar på livets ekorrhjul igen. Runt, runt i samma tankebanor.

Det viktiga i det här är att det finns där inne, hos dig. Det har det alltid gjort. Den där sköna känslan av frihet och välbefinnande. Med den kan du göra precis vad du vill i livet och ha roligt under tiden.

Humor är också en nyckel till välbefinnande. Den ger distans. Distans till tankar som förstör. Humor är Nu. Som när jag bjöd in till föreläsningen "Utnyttjar du din fulla potential?" och det på något sätt blev "Utnyttjar du din fulla personal?". Ibland blir det fel men det är okej.

Med humor och värme leder jag dig vidare mot ett enklare liv. Ett liv där ingenting nytt har hänt men allt är annorlunda.

Förutom att vara föreläsare och komiker jobbar jag även som coach och mental vägledare.

Mathias föreläsning passar:

  • som en humörhöjare med lång eftersmak.
  • till en organisation som är i obalans eller står inför en utmaning.
  • som ett mentalt steg åt sidan för att få överblick.
  • för att hitta tillbaka till glädjen igen, flowet som fanns och energin vi behöver.
  • för er som behöver distans till ert arbete. Du är inte ditt jobb. Den insikten får dig att må och prestera bättre. Nästa nivå är att du får distans till dig själv, du är inte dina tankar. Den insikten gör dig till en bättre människa.

'Jag är en fyrbarnspappa från Stockholm, det är det viktigaste. Att jag är jurist, varit föreläsare inom finansbranschen över 10 år, sysslat med stand up och arbetat som lågstadielärare stämmer också. Parallellt med detta livspussel har jag under drygt 20 år sökt mig inåt, gjort en inre resa med förhoppningen att hitta svar på de många frågor jag har. Jag fortsätter min resa utan slut men känner en längtan att få dela med mig av de svar och insikter jag fått hittills.'

"Nästan allt börjar fungera igen om du kopplar ur det några minuter, dig själv inkluderat"
Anne Lamott

För frågor eller bokning, kontakta
Totte Freidenfelt

skickaförfrågan-knapp-profil

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket