Mathias Erenius | Föreläsare

KONTAKTA:

Mathias Erenius
Stockholm

070-601 30 07


  • INFORMATION

Boka Mathias Erenius | konsten att må bra!

Genom humor och värme leder Mathias Erenius dig i konsten att må bra! En föreläsning med lång eftersmak. Som hjälper dig att hitta tillbaka till glädjen igen, flowet som fanns och energin vi behöver.

Vi lever i svåra tider, där kriget ligger precis runt knuten, inflationen skapar oro kring vår ekonomi och det finns en osäkerhet kring hur vårt land ska styras. Även utan dessa extraordinära omständigheter kan många av oss känna att livet är svårt, ibland något som vi bara måste ta oss igenom. Dagarna blir mörkare och att bara ordna middag till familjen eller genomlida ännu en dag på det där arbetet du borde lämnat för länge sedan tar enorm energi och gör att vi kastar längtansfulla tankar på en ljusare och bättre framtid.

Tänk om vi har fel! Tänk om livet istället är lätt, att det alltid är lätt oavsett vad som händer.

Eckhard Tolle skriver i sin bok The power of now - "Livet är nu. Det har aldrig funnits en tid när ditt liv inte var nu, och det kommer det heller aldrig att finnas".

Trots att det bara finns ett Nu är det påfallande sällan vi befinner oss där!

Om du tänker efter, hur ofta befinner du dig i ett Här och Nu? Inga tankar på en ljusare framtid eller pinsam medvetenhet om det som just hänt. Inte så ofta, eller hur?/

Det här är nyckeln till ett lättare liv, att vara närvarande i det enda som finns, Nuet.

I Nuet är livet alltid lätt, som vädret ovan molnen - soligt. Där hittar du den där friheten som stannar tiden, tryggheten, kärleken, kreativiteten och modet. Där hittar du allt du så länge längtat efter. Det blir inte bättre än så.

Den där känslan av lätthet finns med oss hela tiden. Det är vår "fabriksinställning" som aldrig försvinner. Vi ägnar våra vuxna liv åt att hitta tillbaka till den men lyckas så sällan. Varför är det så? Svaret är att vi letar på fel ställen. Det handlar om de inre omständigheterna inte de yttre. Faktum är att vi inte ens behöver leta. Det du letar efter finns redan här. Det finns här nu! Det enda som står i vägen är dina tankar.

Min föreläsning kan passa:

  • som en humörhöjare med lång eftersmak.

  • till en organisation som är i obalans eller står inför en utmaning.

  • som ett mentalt steg åt sidan för att få överblick.

  • för att hitta tillbaka till glädjen igen, flowet som fanns och energin vi behöver.

  • för er som behöver distans till ert arbete. Du är inte ditt jobb. Den insikten får dig att må och prestera bättre. Nästa nivå är att du får distans till dig själv, du är inte dina tankar. Den insikten gör dig till en bättre människa.

Jag är en fyrbarnspappa från Stockholm, det är det viktigaste. Att jag är jurist, varit föreläsare inom finansbranschen över 10 år, provat lyckan som ståuppare och arbetat som lågstadielärare stämmer också. Parallellt med detta livspussel har jag under drygt 20 år sökt mig inåt, gjort en inre resa med förhoppningen att hitta svar på de många frågor jag har. Jag fortsätter min resa utan slut men känner en längtan att få dela med mig av de svar och insikter jag fått hittills.

Varma hälsningar
Mathias Erenius

skickaförfrågan-knapp-profil

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket