Petter

KONTAKTA:

Petter
Blixten & Co
Torbjörn Smedhag
Box 6056 (besök: Torsg.19)
102 31
Stockholm

Hemsida
08-440 92 24


  • INFORMATION

BOKA PETTER

Nu är Petter aktuell med en stor vår- och sommarturné. När den avslutas i augusti kommer han ha gjort över 70 spelningar. Den senaste skivan "Mitt folk", har dessutom nyligen passerat 15 miljoner spelningar på Spotify. Publiken kommer bland annat få uppleva den hyllade live-artisten framföra sina senaste hits så som "Pris på mitt huvud", "Vi är" och nysläppta Mauro Scocco-samarbetet "Då var då, nu är nu". Nu är det även klart att ännu en spelning läggs till i turnéplanen – på Mosebacketerrassens uteservering i Stockholm den 24 augusti.

– Det ska bli svinfett att spela på Mosebacke. Det är något speciellt att köra ett utomhusgig med härligt väder, grym stämning och en skön sommarkänsla i luften. Och just den här spelningen betyder något extra för mig och väcker nostalgi eftersom det bara är några meter från där jag växte upp. Senast jag spelade på terrassen var det helt knökfullt och musiken hördes över hela stan och jag vill att vi gör om det nu i augusti igen, säger Petter.

Petters senaste album "Mitt folk" är en stor framgång med över 15 miljoner spelningar på Spotify. Albumet fick också ett varmt mottagande i media. Både Upsala Nya Tidning och Värmlands Folkblad anser att det är "ett av hans starkaste album", Aftonbladet menar att Petter är "både relevant och unik som artist i Sverige" och Dagens Nyheter skriver att "han gör något eget, och han gör det bra".

– Det är egentligen helt otroligt att det är lika kul att köra live nu som för 18 år sedan. Min katalog har växt men det har min publik också. Det mäktigaste med konserterna nu är att det är roligare än någonsin. Med skivan "Mitt Folk" och massor av låtar längtar jag efter en rejäl turné, säger Petter.

Även publiken har visat att Sveriges meste rappare är lika väsentlig idag som under debutåret 1998. När vår- och sommarturnén avslutas i augusti 2016 kommer Petter ha gjort över 70 spelningar med sitt nionde studioalbum.

Följ hashtagen #kulpåvägen

PETTER - Föreläsningar

Inspirerande föreläsningar med Petter

Petter är inte bara en av våra mest framgångsrika artister, han är dessutom både författare och en hyllad företagare. I sina populära föreläsningar hämtar Petter historier från sitt eget liv för att inspirera åhörarna. 2014 belönades Petter dessutom med Begriplighetspriset för sin bok "16 rader" som hjälpt ungdomar med läs- och skrivsvårigheter.

Föreläsningen "Artisten, varumärket och entreprenören"

Med sina nio album, mängder av hits, fingertoppskänsla som företagare och smarta marknadsföring har Petter varit oavbrutet aktuell sedan genombrottet med låten "Vinden har vänt" 1998. Föreläsningen "Artisten, varumärket och entreprenören" handlar om Petters kreativa entreprenörskap och imponerande artistkarriär och bjuder publiken på en intressant inblick i hans framgångsrika arbetsliv. Dessutom stimulerar föreläsningen till nytänkande och ger tips om hur man håller koll på sitt varumärke och hur sponsring kan användas effektivt.

Föreläsningen "Så blev jag artist"

Petter berättar personligt och engagerat om sina koncentrations-, läs- och skrivsvårigheter och om hur han på ren vilja och envishet klarade av skolåren. Genom hiphopen byggde han upp sitt självförtroende och hittade också sitt eget sätt att uttrycka sig på. I den här föreläsningen använder Petter exempel från sitt eget liv när han pratar om vikten av att gå sin egen väg och att ha viljan att övervinna sina motgångar.

Efter den årliga Bokmässan genomförs alltid en enkät där besökarna får betygsätta föredragen. På 2013 års bokmässa fick Petters seminarium 4,9 av 5,0 för "föreläsarens förmåga att inspirera" och 4,8 av 5,0 i helhetsomdöme.

Föreläsningen "En hyllning till språket"

Petter är ett levande exempel på hur okonventionella vägar kan leda till att en person börjar uppskatta ord och språk. Trots att han knappt kunde skriva sitt namn när han gick i skolan, har Petter idag skrivandet som yrke. I den här föreläsningen berättar Petter om sitt liv utifrån sin musik och nysläppta bok "16 rader". Han förklarar hur hans kärlek till språket föddes genom hiphopen och hur viktigt det är att inspirera folk att hitta nya vägar så att de inte fastnar i samma spår.

Vinprovning "Smaka på Musiken".

Petters och Alf Tumble håller i vinprovningar där frågesport blandas med blindprovning och fet musik.

emlogo-foot-since1998

Eventmarket Svenska AB | fb-rund | Ö. Hamngatan 12 | 732 30 Arboga | 0589-180 95 | info@eventmarket.se | eventmarket.se | org.nr: 556550-4015