Tommy Ivarsson

KONTAKTA:

Tommy Ivarsson
Artist & Eventbolaget Management
G:a Brogatan 44
111 20
STOCKHOLM

»Hemsida

0709-93 60 93
0735-07 07 77


  • INFORMATION

Tommy Ivarsson

BEHÖVER ER ORGANISATION NY ENERGI?

Bjud in energiknippet, serieentreprenören och företagaren Tommy Ivarsson, som byggt upp flera tillväxtbolag, både som ägare, delägare och på senare år även som affärsstrategisk rådgivare i bolag. Tommy ser klara samband mellan starka, trygga, stabila ledare och framgångsrika företag. Hans uppdrag numera är att se till att ägare, ledning och personal har rätt energinivå, att de vet vart de är på väg och skapa strukturen för att nå dit.

Tommy blev känd för en bredare publik sommaren 2017, då han valdes till Lyssnarnas Sommarvärd i Sommar i P1. Programmet sändes den 19 juli och där berättade han om hur han hanterat sitt energidränage i samband med sin sons sjukdom. Om hur han den hårda vägen blev tvungen att kombinera sitt företagande med en ytterst svår privat situation. Programmet fick ett stort genomslag, inte minst bland män mitt i livet.

Behåll energin när det blåser eller bli fångad av en stormvind

Vi lever i en värld där livet snurrar fort. Våra kunders förväntningar på oss ändras, lojaliteter flyttas, våra medarbetare ställer krav – och dessutom händer det saker i våra liv som gör att energin inte alltid räcker till. För oss som företagare handlar det om att vi måste driva och utveckla våra verksamheter, samtidigt som vi skall vara duktiga ledare. Gärna lugna, tydliga och trygga. För att inte tala om det mod vi skall vara utrustade med för att ta riskerna, i den ständiga förändring vi lever i.

Det är det så kallade 'livet' som sätter käppar i hjulet, ibland lite för ofta. Vår utmaning är att behålla energin oavsett om världen rasar samman, om så bara lite grand. Att hitta sätten att hushålla med den energi man har och att lära sig hur just jag fyller på. Och då utifrån vad jag behöver. Jag har alltid ett val och jag gör val hela tiden. Det värsta i kråksången är att jag aldrig kan skylla på någon annan.

Den här föreläsningen/workshopen kommer sätta just energin i fokus.

  • Hur ser vi till att skapa energi i verksamheten och få en högre medvetenhet om energins betydelse för nöjda kunder, skön arbetsmiljö och högre lönsamhet? Är denna kombination över huvud taget möjlig?
  • Hur tar vi hand vår egna energi, hur boostar vi oss själva och hur undviker vi att 'mitt' energitapp, när det kommer, inte spiller över på vår omgivning?

Vår affärsverksamhet handlar inte bara om volym, pris och bästa läget. Nu handlar det ännu mer om människorna. Om de vi har omkring oss är med på tåget, förstår vart vi skall och varför. Hur skapar vi en energi som leder till ansvar, engagemang och delaktighet? Det handlar om delegering som motor för nöjdare kunder. Men vågar vi släppa kontrollen?

Tommy kommer ofta också in på andra sidor av tillväxten. Dessa kan vara:

Tillväxtens utmaningar i ägarledda bolag

Entusiasmen är ofta stor när bolaget växer – att växa är positivt, och det vill väl alla! Det går fort, besluten fattas snabbt, entreprenören i fronten springer fortast av alla och tvingas ibland ändra sig längs vägen. Resultatet blir en organisation där alla springer åt olika håll, utan gemensamt mål men oftast med energislukande konflikter. Och ingen fattar varför. För visst har vi tydliga mål...!?!?

Att leda i tillväxt

Aldrig förr har ledarskapet utmanats som det gör nu – särskilt i ägarledda bolag. I takt med den nya generationens ingång på arbetsmarknaden ökar kraven på oss att vara goda föredömen och ledare. När bolaget växer, när vi måste springa fortare och inte alltid hinner förankra våra beslut – hur leder jag då?

Ägarskiften som blir tillväxtskiften

Att arbeta i ett familjeägt företag blir ofta ett sätt att leva. Rollerna blir ofta invanda och vi fastnar i roller där omgivningens förutfattade meningar styr. Med de olika generationerna kommer också de olika drivkrafterna in. Viljan att förändra och utveckla skiljer sig åt. Många gånger slutar det att man växlar över från en generation till en annan. Det blir ett ägarskifte. Utmaningen är att förvandla ägarskifte till tillväxtskifte.

skickaförfrågan-knapp-profil

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket