Jan Wolfhagens Krämiga Räkcheesecake med ägg och dill | Påsk-recept
Jan Wolfhagen bjuder på
Krämig räkcheesecake med ägg & dill
"ÄGGLOSSNING"
Släpp loss med nykläckta vårkänslor.
Här har du receptet:
Krämig räkcheesecake med ägg & dill
Botten:
- 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
- 100 gram smält smör
Fyllning:
- 5 gelatinblad
- 400 gram phialdelphiaost
- 3 dl creme fraiche 34 %
- 1 rödlök finhackad
- 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
- 500 gram räkor med skal
- 2- 3 msk finhackad färsk dill
- 1 – 2 msk nypressad citronsaft
- salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör så här:
1. Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
3. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken (en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.
5. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
(Receptet är lånat av Jennys Matblogg)
Jan Wolfhagen med träffsäker imitatör-show i högt tempo. Mr. Bean, Kungen, Edward Blom, Di leva... Boka till företagsfest, konferens, kick-off...
Till profilsidan:
» Jan Wolfhagen Magic & Gubbar AB
Brazil Entertainments Ägghalvor med lax och kapris | påsk-recept
Brazil Entertainment bjuder på
dansanta Ägghalvor med Lax, kapris & citron
GLAD PÅSK
önskar vi alla våra fantastiska kunder, samarbetspartners och artister.
Hoppas vi snart ses mitt i en färgsprakande show med musik och dans.
/ Carlos Da Silva
Ägghalvor med Lax, kapris & citron
Ingredienser
8 portioner
- 8 ägg
- 100 g varmrökt lax
- 1 dl majonnäs
- 2 msk hackad kapris
- 1 tsk finrivet citronskal
- 2 msk finskuren gräslök (+ extra till dekoration)
Gör så här
Lägg äggen i kokande vatten och koka 10–12 minuter och spola kallt. Skala och halvera äggen.
Bryt laxen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. Toppa äggen med röran och extra gräslök.
(Receptet är lånat från ica.se)
Brazil Entertainment by Carlos Heleno Da Silva. Brasiliansk underhållning från sambashow till Karneval. Bananas, orkester, Batucada, Trio de Janeiro...
» Välkommen till profilsidan Brazil Entertainment
Hon & Jag's Lakritskolor | Påsk-recept
Showgruppen Hon & Jag bjuder på Lakritskolor
Showgruppen Hon & Jag vill bjuda på ett FANTASTISKT recept på lakritskolor som dom gör varje högtid; Påsk, Jul, Midsommar ... och som dom säger: - närhelst vi blir sugna ;) Dom är grymt smarriga, veganska och utan vitt socker.
Lakritskolor 25-30 st
Ingredienser:
- 100 gram kokosolja
- 2,5 dl kokossocker
- 2 dl kokosmjölk
- Minst 6 tsk lakritspulver av god kvalité
- En stor nypa salt
- Överdrag: mörk chokladkaka 100 gram av god kvalité t. ex. Vivanis 92 % (vi lovar det blir alldeles perfekt kontrast mot det söta).
Gör så här:
Smält kokosoljan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kokossockret och en nypa salt och låt stå och puttra i 30-45 min. Tillsätt lakritspulver och rör om. Temperaturen ska bli runt 120 grader men har ni ingen termometer går det lika bra att göra det s.k. kultestet genom att hälla en liten bit kolasmet i ett glas kallt vatten; blir det en kula/ mer fast konsistens är kolan klar.
Häll över kolan i en form med bakplåtspapper och låt svalna i rumstemperatur och sedan 1 h i frysen.
Ta sedan ut och rulla / forma / skär till avlånga bitar. Frys ytterligare 30 min. Ta sedan ut och doppa kolan i chokladen ni smält i vattenbad (dom är goda även utan chokladen om man vill skippa detta steg.) Tillbaka in i frysen 30 min till. Sen är det bara att servera direkt från frysen och njuta! Vi lovar att det är värt besväret.
Glad Påsk önskar Hon & Jag. Vi hoppas vi kan ses IRL snart. Vi saknar er!
Och ni som testar receptet, hör gärna av er och berätta vad ni tyckte.
Kram Maria & Camilla
Showgruppen Hon & Jag är specialiserade på företagsanpassad underhållning. Från underhållning i bussen till middagsshow & komik.
» Välkommen till profilsidan Hon & Jag!
Showgruppens Ägghalvor med kaviargrädde | Påsk-recept
Showgruppens Ägghalvor med kaviargrädde
Med dessa påskiga ägghalvor önskar Janne Börjeson & the Crew inkl. både Showgruppen.se, Börjeson Event och Megasound er alla en Glad Påsk!
Ingredienser:
- 5 ägg, ekologiska
- 4 msk kaviar typ Kalles kaviar
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk hackad gräslök, färsk eller fryst
- 10 små kvistar färsk dill till garnering (valfritt)
- 20 gram babyspenat att servera äggen på (valfritt)
- 5 cocktailtomater att garnera med runt äggen (valfritt)
Gör så här:
1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 10 minuter.
2. Kyl äggen i kallt vatten.
3. Vispa grädden hård i en skål.
4. Rör i kaviar och hackad gräslök i grädden. Blanda. Hit kan du förbereda och förvara kaviargrädden samt äggen kokta med skal på i kylen.
Servering:
1. Skala äggen.
2. Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat. Förslag är att först lägga en bädd av sköljd babyspenat under.
3. Fördela kaviargrädden på ägghalvorna.
4. Garnera ägghalvorna med en liten dillkvist på varje ägg.
Förslag är att garnera fatet med sköljda halverade eller delade cocktailtomater.
(Receptet är lånat av » Receptfavoriter)
Börjeson Event har 25 års erfarenhet inom företagsevent, festarrangemang och underhållning. Nu erbjuder vi även studios för digitala möten...
Glad Påsk önskar
» Showgruppen, » Börjeson Event och » Megasound
Citronbullar i gjutjärnspanna
Jennies Citronbullar
Räcker till ca 2 'pannor' eller ca 20 bullar.
- 150 g rumsvarmt smör
- 5 dl mjölk
- 1 pkt (50 g) färsk jäst
- 1,5 dl strösocker
- 1 skt salt
- 1 ägg
- 3 tsk stött kardemumma
- Ca 12-15 dl vetemjöl special (eller vanligt vetemjöl)
Fyllning:
- 100 g mjukt smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 1 citron
Gör så här:
Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i degskålen (Jag använder alltid min köksmaskin) och häll över mjölken, rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt ca hälften av mjölet och därefter ägget, socker, salt och kardemumma. Kör någon minut så att allt går ihop. Tillsätt smöret i kuber/klickar och ytterligare mjöl, lite i taget, tills du har en smidig deg släpper väggarna i degbunken. Spar lite mjöl till utbakningen.
4. Arbeta degen kraftigt, ca 5-7 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Degen skall kännas smidig när den är klar. Inte smetig och inte hård.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.
6. Gör fyllningen. Tvätta citronen och riv zesten (skalet) av hela citronen. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och vispa ihop allt med elvisp.
7. När degen är färdigjäst så knådar du den lätt på mjölat bakbord. Kavla ut den till en stor platta som är ca 1 cm tjock.
8. Stansa ut rundlar (ca 8-10 cm stora) Bred på fyllning på alla rundlar. Lägg 3 st rundlar lite omlott på varandra och rulla ihop. Börja rulla från första rundeln, över den mittersta och rulla vidare så att alla tre rundlar blir till en liten rulle. Därefter skär du rullen på mitten, så att du får två 'ros-formade' knyten. Dessa knyten läggs sedan i en panna.
9. Jäs i ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med en uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 10-12 min. Prova med sticka så att bullarna är klara.
10. Vill du så kan du ringla över glasyr över kakan. Jag blandade ihop 1 dl florsocker med några droppar citronsaft och färgsatte med gul karamellfärg.
(Vill man så kan man givetvis göra vanliga bullar i valfri form av bulldegen)
Jennies Nötcreme
Jennies Nötcreme, så likt man bara kan komma!
Dra mej baklänges...
Jag har hittat och modelerat fram ett recept på världens godaste nötcreme / hasselnötscreme som smakar nästan exakt som originalet!
Nötcreme!
Jag ni vet dom där små plastförpackningarna med himmelsk god hasselnötskräm i. Jag kan nog säga att det var mitt favoritgodis när jag var liten.. och fortfarande bland det bästa jag vet. Måste bara få berätta ej grej...
Jag glömmer aldrig när jag och min bästis Lena i Västerhaninge, tillsammans gick hem från skolan en solig dag. Jag tror vi var typ 9 år... Som av en händelse drogs mina ögon till dikeskanten, där det underbaraste av godis uppenbarade sig i det svajande gräset. En tillsynes oöppnad förpackning nötcreme låg där och bara skrek på mej. Jag lär ha varit snabb att plocka upp den och insåg nu att den faktiskt inte var oöppnad. Hmmm... Ska sanningen fram så var det någon före mig som hade smakat lite. Jag tog upp nötcremen och tryckte ut en lagom mängd (med betoning på lite) ur öppningen. Just där och då kändes det som att det nu inte alls var någon som helst fara att äta upp resten. Sagt och gjort. Det smakade smaskens. Underbart. Sååå god! Men alltså, hur tänkte jag där?...
Hur som helst så älskar jag fortfarande nötcreme. ... även efter den lilla händelsen :)
Varsågoda, här har ni mitt recept!
INGREDIENSER
Ca 350 g
200 gram rostade hasselnötter (jag brukar alltid köpa färdigrostade och skalade hasselnötter)
100 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 msk havssalt
20 g smör
350 g mjölkchoklad
GÖR SÅ HÄR
Mitt tips är alltså att köpa färdigrostade och redan skalade hasselnötter. Men om du inte köpt sådana, så måste du börja med att rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna tills de fått lite färg. När dom svalnat något så lägger du dem i en kökshandduk och gnuggar dem så att allt eller det mesta av skalet lossnat.
Mixa därefter nötterna, strösocker, vaniljsocker och havssalt i en matberedare. Massan kommer att bli lite varm och lite oljig när den börjar bli klar. Det kan ta några minuter. Hellre någon minut längre än för kort tid. Rör gärna om i massa lite då och då så att allt blandas och mixas väl i mixern.
Smält smör och choklad i micron eller över vattenbad. Jag brukar alltid smälta i micron, men tänk på att köra på lägre effekt, så att det inte bränns vid.
Häll ner smör- och chokladblandningen i nötmassan och mixa en stund till. Nu är det klart!
Förvara nötcremen i glasburk. Observera att den blir hård när den förvaras i kylskåp, så ta fram den en stund innan den skall ätas eller användas till kakor eller bakverk... Det där med att använda den på kakor och tårtor, som det står på förpackningen, har jag aldrig riktigt hajat. Den är alldeles strålande god att äta direkt med sked eller möjligen på kex eller glass!
Lycka till alla nötcreme-älskare!
/Jennie Sterner, Eventmarket
Olika matrecept
Länkar till härliga matrecept:
Recept på Budapest-Stubbe
Sen så länge jag kan minnas, så har jag gillat bakverket Budapeststubbe (Budapestrulle). Sen blev det ju inte sämre av att min kära svärfar Nandor kommer från Ungern. Denna tårta/bakelse är lätt att baka och går dessutom snabbt att få till. Vill man förbereda den, så blir den faktiskt bara godare när den får ligga till sig över natten.
En rulle / ca 8 bakelser
INGREDIENSER:
'Tårtbotten'
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl malda hasselnötter (alt. hasselnötsmjöl)
- 0,5 dl maizenamjöl
- 4 st äggvitor
- 1 dl strösocker
Fyllning:
- 3 dl vispad grädde
- 1 burk Frukt-Cocktail (alt. färska hallon, fileade mandariner i sockerlag)
Garnering:
- Smält choklad
- florsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Lägg bakplåtspapper på en stor plåt
3. Blanda de malda hasselnötterna / hasselnötsmjölet med 1 dl strösocker och maizenamjölet i en bunke.
4. Vispa äggvitorna med elvisp och strö i sockret medan du vispar, tills det blir en vit fast blank maräng.
5. Blanda försiktigt i de torra ingredienserna med en sked / slickepott, så det blir väl blandat.
6. Spritsa ut marängsmeten till ca 18 långa strängar på plåten. (Strängarna gör att det bli enklare att rulla till en rulle)
7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Öppna luckan och lufta ugnen några sekunder för att sedan grädda uytterligare två minuter. Håll koll så att den inte blir bränd.
8. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna. Därefter lägger du ett bakplåtspapper på botten och vänder den så att du har undersidan uppåt.
9. Bred på grädden och frukten och rulla ihop till en rulle.
10. Smält choklad på svag värme i micron och rör då och då. Ringla över stubben och pudra flocksocker över.
Lycka till med Budapest-stubbe-baket!
Kram Jennie Sterner, Eventmarket
Jordnöts & cocos-Bars
Jordnöts & cocos-Bars / Jordnötsbars / Snickers-bars
Mera bars... Jag älskar att baka - och gärna nyttigt! Det är som terapi och avkoppling för mig. Den här gången har jag fått till en sockerfri bars med både jordnörssmör, cocos och chokad. Ja typ snickers, fast utan socker!
INGREDIENSER
ca 20-30 st. beroende på storlek
30 mjuka torkade dadlar och/eller torkade aprikoser
2 dl jordnötssmör m. crunch
2 dl riven cocos
2 dl cocosmjölk (krämig)
3 dl havregryn
ca 125 g choklad (min favorit är 70% mörk mild choklad)
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa allt (utom havregrynen och chokladen) i en matberedare/mixer, så att det blir en slät klibbig massa.
2. Blanda i havregrynen och knåda ihop till en 'deglkump'
3. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper (ca 20x30cm) och ställ i kyl en stund.
4. Smält chokladen (över vattenbad eller försiktigt i micron) och bred över ett jämt lager.
5. Skär i lagom stora bars/bitar och slå in i bakplåtspapper eller cellofan.
Dessa bars är perferkta som mellis eller före/under/efter gympasset... eller som en gobit till fikat!
Lycka till önskar jag er!
/Jennie Sterner, Eventmarket
Recept på Mandelbågar, glutenfria
Har någon undgått att jag älskar att baka? Dessa Mandelbågar är riktigt goda och är dessutom glutenfria. De är lättbakade och ser ut att vara köpta på finaste kondiset. Vad kan man mer önska?
Varsågod. Här får du recept på mina Mandelbågar (glutenfria)
INGREDIENSER
ca 25
- 400 g mandelmassa, riven
- 3 äggvitor (6 msk till 'smeten' och resten att pensla på innan gräddning)
- 1 dl strösocker
- Ev. några droppar grön karamellfärg
- 6 msk mandelmjöl
- 4 dl flagad mandel
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 190 grader
- Lägg riven mandelmassa, socker, (ev. karamellfärg), mandelmjöl och 6 msk av äggvitan i en skål. Vispa med elvisp för att få en slät massa.
- Häll ut mandelflagorna på en tallrik.
- Forma den något kladdiga mandelmassan till 'fingertjocka korvar' och rulla dem i mandelspånen. Böj dem likt hästskor och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
- Pensla kakorna med äggvita.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
- Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i micron. Väljer du micron så kör bara en kort stund (10-20 sekunder) i taget, så det inte bräns vid. Rör ofta. Doppa ändarna på de avsvalnade kakorna i chokladen och låt stelna.
LYCKA TILL MED DESSA SMÅ LÄCKERBITAR!
Kram Jennie Sterner