torsdag 10 april | 10:26 2025

Nöjesbiljetternas Buttercrunch Toffee

PAsk-recept-bilder-nojesbiljetternas

Nöjesbiljetternas Buttercrunch Toffee

På eventmarket hittar du mängder av bokningsbara Nöjesbiljetter till shower, föreställningar, konserter, barn- & familjeföreställningar och musikaler. Vad kan vara godare att smarra på än lite hemmagjord Buttercrunch Toffee. Enkla att göra och smakar lite som Daim.

Helt underbara när sötsuget faller på!

Recept:

  • 75 g smör
  • 150 g muscovadosocker (eller vitt socker)
  • (5 g glykos - kan uteslutas))
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 dl Rostad och hackad mandel - kan uteslutas om. man inte tål mandel.

Gör så här:

  1. Koka upp smör och socker (och glykos) till 140 grader i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt vaniljsocker och rör om väl.
  3. Här kan man även tillsätta hackad mandel om man önskar.
  4. Häll / bred ut på bakplåtspapper och låt stelna och kallna helt. 
  5. Smält choklad och rör till den kommit ner till 31 grader. Täck Buttercrunchen helt på ovansidan. Strå på rostad mandel om du önskar.
  6. Skär eller bryt i bitar.

Lycka till nu alla sockerbagare :)

Recept av Jennie Sterner

Em-stjarna-ny-liten

torsdag 10 april | 09:40 2025

Aktiviteternas Påskiga FudgeBrownies

PAsk-recept-bilder-aktiviteternas

Aktiviteternas Påskiga FudgeBrownie

Det är alltid kul med aktiviteter :) Kanske någon spännande utmaning på konferensen? En tävling, Femkamp eller varför inte en medryckande MusikQuiz på festen... Du hittar massor med aktiviteter på Eventmarket. Nu bjuder kategorin 'Aktiviteter' på ett smarrigt recept på Påskiga FudgeBrownies. Varsågoda!

Recept:

Ca 24 bitar

Glasyr:
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör

Dekor:
Valfria godis-påskägg, strössel, flingsalt...

Fudge brownies:
350 g smör
200 g choklad (minst 40-60% kakaohalt)
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 dl kakao
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger lite extra chokladsmaken)

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm

Gör glasyren först, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
Lägg den hackade chokladen, vispgrädde och smör i en glasskål och värm ca 1 minut i micro på medelvärme. Rör ihop till en glansig chokladkräm. Kontakt-plasta (lägg plasten direkt mot chokladkrämen för att undvika kondens och droppar) och låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.

Nu gör du smeten till Brownie'n:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den chokladen och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp.
  4. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao.
  6. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter...
  8. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Den kommer vara lite kladdig / lös, men stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med flingsalt och påskägg.

Lycka till önskar alla aktivitetsbolag på Eventmarket!

Em-stjarna-ny-liten

torsdag 10 april | 09:33 2025

Föreläsarnas Potatisomelett med matjessill

PAsk-recept-bilder-forelasarnas

Föreläsarnas Potatisomelett med matjesill

Visst du att du kan hitta och boka mängder av Sveriges mest anlitade föreläsare inne på Eventmarket? Inspirerande, kunniga på kommunikation, hälsa och arbetsglädje... Leta, kontakta och boka!

Här har du receptet:

Ca 4 personer

Picklad rödlök:
1 liten rödlök
1 dl vatten
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 nypa salt

Omelett:
400g fast potatis
4 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
salt, peppar

Topping:
1 dl creme fraiche
1,5 msk riven pepparrot på tub
1 burk matjessill
1 knippe färsk dill

Gör så här:

  • Koka upp vatten i en kastrull. Rör i ättiksprit, socker och salt. Skiva rödlöken och ha ner i den ljumma ättikslagen. Låt stå minst 1 timme.
  • Skala, halvera och koka potatisen i saltat vatten i cirka 8-10 minuter – den ska fortfarande ha lite kärna. Slå av vattnet och slå på kallt vatten. Tärna potatisen smått.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra och vänd i potatistärningarna. Hetta upp en stekpanna med smör och slå i stanningen. Stek på ganska låg värme tills omeletten har stelnat.
  • Rör ihop creme fraiche mer pepparrot. Ha ner i en spritspåsen och ställ svalt tills den ska användas.
  • Fördela ut avrunnen matjessill på potatisomeletten. Klicka på pepparrotskrämen, picklad rödlök, kvistar av dill och dra över ett varv med pepparkvarnen.

Eventmarket önskar er lycka till med denna omelett som passar utmärkt till påskbuffén eller varför inte till midsommar eller vid andra festligheter.

Em-stjarna-ny-liten

onsdag 12 mars | 10:38 2025

Mjuksega Cookies

MjuksegaCookies

Låt oss få bjuda på ett härligt recept på Mjuksega Cookis, som kan smaksättas i all oändlighet. Dessa kakor passar utmärkt att baka till barnkalas, kafferep och andra festligheter. 

Mjuksega Cookies

Grundsmet:

300 g Vetemjöl (5 dl)

0.5 tsk Bakpulver

1 nypa Salt

1 st Ägg

1 st Äggula

2.5 dl Farin / muscovadosocker (180 g)

1 tsk Vaniljsocker

115 gSocker (1,25 dl)

150 g Smält smör

+ smaksättning!

Olika förslag på smaksättning:

Choklad & Hasselnöt
Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g valfri choklad (hackad) samt 70 g hackade hasselnötter i smeten

Vit Choklad & Ingefära:
Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g vit hackad choklad och 1 tumstor färsk riven ingefära i smeten

Choklad & Cocos:
Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g mörk hackad kvalitetschoklad 60-70% samt 0,5 dl kokosflingor i smeten.

Pistage & Choklad
Klicka upp pistagekräm på ett bakplåtspapper och frys in (ca 2 cm stora bollar). Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g hackad mjölkchoklad samt hackade pistagenötter i kaksmeten.  Bädda in den lilla bollen med fryst pistagekräm i kaksmeten.  

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan för att svalna.

3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.

4. Vispa ägg, farinsocker och strösocker i en bunke till smeten ser ljusbrun ut, vänd sedan i det smälta smöret och vispa igen. Jag använder elvisp men det går att vispa även för hand.

5. Vänd i mjölbladningen i sockersmeten. Vänd först i hälften, blanda och vänd sedan i resten med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten.

6. Nu tillsätter du valfri smaksättning.

Hemligheten med att få kakorna segna och mjuka, är att inte överarbeta degen. Jobba snabbt, men se till att allt blandas.

7. Väg upp ca 35 g / kaka och lägg ut 'bollarna' med lite 'space' på en plåt med bakplåtspapper. Platta dem liiite och grädda kakorna i ca 15 minuter. De ska bli lite gyllene i kanterna men lite vobbliga i mitten - då är de färdiga. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan lufttät kakburk för att få dem att hålla sig sega och goda i flera dagar. De går även givetvis att frysa kakorna.

Lycka till!
/ Jennie Sterner, Eventmarket

tisdag 01 oktober | 22:00 2024

Recept på Kanelbullar

kanelbullar-receptbild

KANELBULLENSDAG 4 OKTOBER

Den 4 oktober firar hela Sverige Kanelbullens-Dag. Själv dansar jag gärna runt i köket med bunken och kaveln och genomför årets härligaste bullbak! En rätt rolig grej är att jag Jennie, vd och den dagliga drivkraften bakom Eventmarket, bakade mej till en semifinalplats i TV4's program Hela Sverige Bakar 2021.

Därför vill jag idag bjuda er på mitt allra bästa recept på Kanelbullar. Och längre ner på sidan hittar du även recept på Kanelbulleglass, kanelbullesnittar, Kanelbullemuffins mm.

Lite kuriosa om Kanelbullensdag...
Kanelbullensdag instiftades 1999 av Hembakningsrådet i samband med att de firade sitt 40-års jubileum sen de startade. De ville hylla den stora hembakartraditionen genom att lyfta fram ett älskat bakverk. Dessutom ville dom skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebar ju högsäsong för bakning i svenska hem och Kanelbullar till fikat är en del av vår svenska mat/brödkultur. Även om Kanelbullens dag startade 1999 så började man baka Kanelbullar redan runt år 1920, då det efter kriget blev enklare att komma åt ingredienser. Firandet den 4 oktober har blivit mycket populärt och dagen finns inskriven i flera svenska almanackor, men fenomenet har även spridit sig utomlands. 

Jennies-kanelbillar-mailbild2Jennies bästa recept på Kanelbullar

FÖRBEREDELSER

Ställ fram det som skall vara rumsvarmt - smöret, mjölken och jästen. Jag brukar ta ut smöret ur kylskåpet redan kvällen innan jag ska baka. Riktigt smör håller sig bra flera dagar i rumstemperatur. Men det går även att riva smöret på rivjärn för att snabbare får det rumsvarmt.

VETEDEG

5 dl mjölk
1 pkt (50 g) färsk jäst
Ca 800-850 g vetemjöl (ca 13-14 dl)
135 g strösocker (1,5 dl)
10 g salt (1 tsk)
1 ägg
6 g stött kardemumma (2 tsk)
(Mitt bästa tips är att ha en egen 'saltkvarn' med bara kardemummakärnor. Det ger en fantastisk färsk kardemummasmak)
150 g rumsvarmt smör

FYLLNING

150 gram rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
3 msk kanel
2 msk potatismjöl

PENSLING & DEKOR

1 ägg
1 tsk vatten
några saltkorn
1 dl pärlsocker
ev. strössel

SOCKERLAG

1,5 dl socker
1,5 dl vatten

Varsågoda, börja baka!

Börja med vetedegen:

• Smula ner jästen i degskålen (Jag använder alltid min köksmaskin med degkrok/degrulle) och häll över den rumsvarma mjölken, rör om tills jästen löst sig.

• Tillsätt ca hälften av mjölet och därefter ägget, socker, salt & kardemumma. Kör några minuter så att allt går ihop. Tillsätt nu det mesta av mjölet (spar någon dl) och sist det rumsvarma smöret. Låt maskinen knåda degen i ca 10 minuter. Alt 15 minuter för hand. Skulle degen kännas alltför lös så tillsätt lite mer mjöl. Degen skall vara blank och smidig när den är klar och hellre lite lös än för mjölstinn.

• Låt degen vila övertäckt med plastfilm och bakduk cirka 20-30 minuter. Jag brukar låta den vila i en stor vid skål, där den har gott om plats.

Gör iordning fyllningen:

• Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och vispa samman med elvisp. Potatismjölet gör att fyllningen inte rinner ut lika lätt under gräddningen.

När degen vilat färdigt så delar du den i två delar. Kavla ut varje deghalva (en i taget) till en stor rektangulär platta (ca 50 x 40 cm) och bred på fyllningen på hela plattan.

Dags att forma bullarna!

• Jag brukar göra tvinnade kanelsnurror, så jag viker degplattan i 3-slag. Vik över långsidan en bit över mitten och sedan den andra långsidan över de andra två lagren. Nu har du en avlång platta i tre lager med fyllning emellan varje lager.
• Skär nu ca 2 cm breda remsor längs hela degen och gör däreftger ett snitt i varje remsa, så det ser ut som ett par byxor. Tvinna 'byxbenen' med varandra och snurra ihop till en bulle. Vik in snurrans ände under bullen, så att den inte 'sticker iväg' när den gräddas.

• Låt bullarna jäsa 1-2 timmar på en plåt med bakplåtspapper (med eller utan bullpapper). Du kan även använda en muffinsplåt för att få lite höjd på bullarna. Lägg över en bakduk.

• Sätt på ugnen på 225 grader (200 grader varmluft).

• När bullarna jäst färdigt, penslar du dem med ägg. Vispa ihop ägget tillsammans med lite vatten och några saltkorn. Saltet gör att äggvitan löses upp och du slipper klumpar av 'omelett' på bullarna.

• Strö på pärlsocker och ev. lite strössel.

• Gädda bullarna i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.

Koka sockerlag:
Koka 1,5 dl vatten och 1,5 dl socker i ca 5 minuter i en kastrull. Det skall bli lite simmigt. Den varma sockerlagen penslas på bullarna direkt när de kommit ut från ugnen. Det skapar en vacker glansig yta och håller brödet saftigt längre.

Lycka till med bullbaket!
Hälsar Jennie Sterner
- deltagare i Hela Sverige Bakar 2021 och tillika VD för Eventmarket.se


Mer Kanelbulle-alternativ på Kanelbullensdag 4 oktober...

1kanelbulle-glass 1kanelbulle-snittar1kanelbulle-kladdkaka1kanelbulle-muffins1kanelbulle-sockerkaka

 

 


 

» SE ALLA VÅRA RECEPT

tisdag 26 september | 22:08 2023

Recept på Kanelbulle-kladdkaka

1kanelbulle-kladdkaka

Recept på Kanelbulle-kladdkaka

Kladdkaka är aldrig fel, och denna som smakar Kanelbulle är en av de godaste! Hoppas du vill testa.

Ingredienser:

200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
2 dl socker
1 krm salt
3 ägg

Garnering:

50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C, över & undervärme.

2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). 

3. Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna eller ha kardemummakärnorna i en egen 'saltkvarn' och 'vrid' ut nymald kardemumma.

4. Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).

5. Häll smeten i formen.

6. Garnering: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.

7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

 

Lycka till med baket!
/ Jennie Sterner, eventmarket.se

 

» Till alla våra recept

tisdag 26 september | 21:50 2023

Recept på Kanelbulle-Muffins

1kanelbulle-muffins

Kanelbulle-Muffins

Vad kan väl vara godare än Kanelbulle-Muffins när man är sugen på något gott! Som Kanelbullar fast enklare och mycket snabbare att baka.

Ca 12 st

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning:

½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt

Garnering

kanel + strösocker

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader, övewr & undervärme.

2.  Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Röräven ner filmjölken.

3. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

4. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

5. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en gaffel.

6. Fördela ut smör-smul-blandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna och fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

Det här receptet är skapat av Lindas Bakskola. Vi tackar och bockar och hoppas dom kommer smaka!
/ Jennie Sterner, Eventmarket

 

» Till alla våra recept

tisdag 26 september | 21:39 2023

Recept på Kanelbulle-sockerkaka

1kanelbulle-sockerkaka

Recept på Fredriks Kanelbullesockerkaka

Den här är ett recept från Fredriks Fika. En enkel sockerkaka att baka och får en ljuvlig smak av kanel och kardemumma. Perfekt när man inte hinner dra igång ett bullbak, men ändå är bullsugen...

Ingredienser:

3 st ägg

2 dl socker

100 gram smör

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Fyllning:

1 dl strösocker

1 msk kanel

2 tsk nymalen kardemumma

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på cirka 20 cm i diameter.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.

4. Tillsätt smör, mjöl och mjölk i äggvispet och vänd ihop till en jämn smet.

5. Blanda socker, kanel och kardemumma till fyllningen.

6. Fördela hälften av smeten i formen och strööver hälften av fyllningen. Ha på resten av smeten och toppa med det sista av fyllningen.

7. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.

8. Låt kakan svalna i formen innan du tar ut den.

 

Lycka till med baket!
/ Jennie Sterner, Eventmarket

» Se alla våra recept

tisdag 26 september | 21:18 2023

Recept på Kanelbullesnittar

1kanelbulle-snittar

Recept på Kanelbullesnittar

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

1 ägg (att pensla med, vilket kan uteslutas)

pärlsocker att dekorera med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.

3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.

4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.

6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du skär upp den i snittkakor.

7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt. Går även bra att frysa.

Lycka till med kakbaket!
/ Jennie Sterner, Eventmarket.se

 

» Se alla våra recept!

onsdag 05 april | 16:50 2023

Arrangörernas Morotskaka-recept

PAsk-recept-bilder-arrangorernas

Arrangörernas
Morotskaka

Under vår kategori Tjänster & Arrangörer hittar du fest- & mötesarrangörer, artistbokare & streamingtjänster men även Vakt & Säkerhetsbolag...

Låt oss få bjuda på ett receptet av världens godaste Motorskaka med cremecheese-frosting!

Ingredienser:
125 g vit choklad
175 g brynt smör
3,5 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära (i kryddform)
1 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
150 g finriven morot (ca 2-3 dl)

Frosting:
200 g creme cheese (typ Philadelphia)
100 g smör
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker

Dekor:
Marsipan-morätter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.
2. Smält och bryn försiktigt smöret i en kastrull (tag av från värmen när det tystnar)
3. Tillsätt hälften av den vita hackade chokladen, så att det smälter ihop med smöret.
4. Tillsätt / rör i socker och ägg (ett i taget)
5. Tillsätt vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och salt.
6. Vänd i mjölet med en slickepott och sist morötterna.
7. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Låsedan svalna innan du skär fyrkantiga bitar.

Gör frosting & dekor:
1. Använd elvisp för att vispa ihop rumsvarm CremeCheese med rumsvarmt smör. Det skall bli riktigt vitt och pösigt.
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en fluffig frosting.
3. Forma små morätter av marsipan.

Skär mototskakan i fyrkantiga bitar och spritsa på lite frosting. Dekorera med marsipan-morötter som du formar av marsipan. Kan även finnas färdiga att köpa.

Lycka till med baket!

(Recept av Jennie Sterner)

Em-stjarna-ny-liten

Eventmarket-logo

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket | » Bli medlem