| 2019-10-24
Musik & Show

Köp biljetter till CIRQUE DU SOLEIL - CORTEO

biljettknapp-köpbiljett-ticketmaster1
Köp dina biljetter direkt via Ticketmaster.se
För biljettfrågor ring Ticketmasters callcenter på telefon 077- 170 70 70

Köp biljetter till CIRQUE DU SOLEIL - CORTEO

Köp biljetter till CIRQUE DU SOLEIL - CORTEO på Scandinavium i Göteborg från den 13 maj till den 17 maj 2020

Corteo, den kanske mest förtrollande av Cirque du Soleils alla arenaproduktioner kommer ge sig ut på turné I Europa. Showen besöker Sverige och stannar till I Stockholm och Göteborg under våren 2020. Den 7-10 maj ges sex föreställningar på Ericsson Globe I Stockholm och 13-17 maj sätts sju föreställningar upp på Scandinavium i Göteborg. Denna unika produktion, regisserad av Daniele Finzi Pasca hade premiär i Montreal under Big Top i april 2005. Showen har setts av fler än 9 miljoner besökare I 19 länder över fyra kontinenter.

Corteo, som betyder kortege på italienska, är en glad, festlig och paradliknande tillställning illustrerad av en clown. Föreställningen förenar skådespelarens passion med akrobatens grace och kraft för att kasta publiken in i en teatervärld av glädje, komedi och spontanitet som ligger i ett mystiskt utrymme mellan himmel och jord.

Clownen avbildar sin egen begravning som äger rum i en karnevalsatmosfär, övervakad av tyst omtänksamma änglar. När man ställer det stora mot det lilla, det löjliga mot det tragiska och magin i perfektion med charmen av ofullkomlighet, visar showen clownens styrka och bräcklighet, såväl som hans visdom och vänlighet, för att illustrera den del av mänskligheten som är inom var och en av oss. Musiken är lyrisk och lekfull och bär Corteo genom ett tidlöst firande där illusionen retar verkligheten.

Scenens koncept och disposition får publiken i en teateratmosfär som tidigare aldrig beskådats I en föreställning av Cirque du Soleil. Den bakre ridån är inspirerad av Eiffeltornet, och den främre ridån, som är handmålad, ger scenen en storslagen känsla. Det sätter tonen för den poetiska Corteo. Ensemblen i Corteo inkluderar 51 akrobater, musiker, sångare och skådespelare från hela världen.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket