| 2023-03-31

Köp biljetter till Shima Is A Punk Rocker

21-08-knapp-endast-biljett-ticketmaster kopia
Köp dina biljetter direkt via Ticketmaster.se
För biljettfrågor ring Ticketmasters callcenter på telefon 077- 170 70 70

Köp biljetter till Shima Is A Punk Rocker

  • Musik & Show föreställning
  • Shima Is A Punk Rocker
  • Cirkus i Stockholm
  • 3 och 4 maj 2024
  • Köp endast biljetter

Köp biljetter till Shima Is A Punk Rocker på Cirkus i Stockholm, 3 och 4 maj 2024.

Om Shima Niavarani Shima Niavarani är en guldbaggenominerad skådespelare, artist, manusförfattare och regissör. Hon fick sitt genombrott 19 år gammal med föreställningen Autodidakt i enmansakt som hon själv skrev och regisserade. Sedan dess har vi sett henne i närmare 63 produktioner på TV, teater och film.

Hennes kännetecken är att växla mellan allvar och humor, smalt och brett. Du känner igen henne från otaliga TV4-serier såsom Sjölyckan i regi av Felix Herngren, Boy Machine med flera, biolångfilmsmusikalen En del av mitt hjärta, fyra av SVT:s julkalenderar, i en omtalad säsong av Stjärnorna på slottet 2020, som programledare, artist och manusförfattare på QX-galan, och för att inte glömma som programledare deluxe i finalen av Melodifestivalen 2020 där hon framförde en egen James Bond-tango-inspirerad mellanakt som väckte stor uppmärksamhet.

Hon har i 19 års tid dedikerat sin tid med att växla mellan det allvarliga och komiska, mellan arthouse och folkligt, brett och smalt. På teaterscenerna såsom Dramaten och Kulturhuset Stadsteatern har hon varit skådespelare i föreställningar såsom Jonas Hassen Khemiris Jag ringer mina bröder och Apatiska för nybörjare, Candida i i regi av Thommy Berggren, Dea Lohers tyska pjäs Tjuvar.

Hon har även skrivit och regisserat ytterligare en egen soloföreställning "Shima Niavarani är en Übermensch" som hon 22 år gammal även producerade och spelade på Södra Teatern och Dramaten med en tv-sändning i SVT. 2016 blev hon guldbaggenominerad för sin huvudroll i filmen "She's Wild Again Tonight". Samma år stod på scen i Globen och Scandinavium och gjorde scensuccé med Eddie Izzard.

Som mottagare av Bernadotte Art Awards fick hon motiveringen "ett komiskt geni med ett starkt politiskt patos" och 2018 vann hon Årets Humorprestation på Barncancergalan/Humorpriset i TV4 för sin rollprestation i Woody Allen's Bullets Over Broadway på Göta Lejon. Hon har sommarpratat två gånger (2012 och 2020). Nyligen har hon startat en podcast tillsammans med sin bror Shebly Niavarani (även han skådespelare) under namnet Nördarnas Attack, för att bryta ner narrativ kring världshändelser och ge analys och perspektiv på ämnen som allmänheten naturligt inte får tillgång till.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket