| 2021-09-01

Köp biljetter till Jesus Christ Superstar i Dalhalla

21-08-knapp-biljett-hotellpaket-nöjesresor

Boka hotellpaket hos Nöjesresor.se.
Paketet inkluderar både biljetter och övernattning. Till vissa evenemang finns även restaurangbesök som tillval.

Köp biljetter med hotellpaket till Jesus Christ Superstar i Dalhalla, Rättvik 7 och 8 juli 2023

Köp biljetter med hotellpaket till Jesus Christ Superstar i Dalhalla, Rättvik 7 och 8 juli 2023

I somras fick Jesus Christ Superstar hela Dalhalla att koka tre kvällar i rad – nu är samma uppsättning tillbaka i den mäktiga utomhusarenan utanför Rättvik med konsertversionen av Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera.

Linus Wahlgren och Laila Adèle spelar Jesus och Maria Magdalena, Peter Stormare är Herodes och som Judas och Pontus Pilatus ser vi Patrik Martinsson och Fred Johanson. Kapellmästare Carina E Nilsson fattar åter taktpinnen och Åsa Engman regisserar.

Om rockoperan:
Det är originalversionen med Rice texter som spelas på Dalhalla. Det är väldigt lite pratad dialog i "Jesus Christ Superstar", nästan hela handlingen berättas i sång. Andrew Lloyd Webber och Tim Rice var bara 21 och 25 år gamla när de skrev den nu klassiska rockoperan. Musikalen gavs först ut som ett konceptalbum 1970 innan den fick premiär på Broadway 1971. Sedan dess har den spelats över hela världen, bland annat i Londons West End, ytterligare tre gånger på Broadway och turnerat i USA, Storbritannien och Australien, och setts av miljontals människor världen över. Den svenska urpremiären skedde på Scandinavium i Göteborg 1972 där nio föreställningar spelades och satte ett nytt publikrekord för arenan.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket