| 2021-09-16

Köp biljetter och hotellpaket till En midsommarnattsdröm

21-08-knapp-biljett-hotellpaket-nöjesresor
Boka hotellpaket hos Nöjesresor.se.
Paketet inkluderar både biljetter och övernattning. Till vissa evenemang finns även restaurangbesök som tillval.

Köp biljetter och hotellpaket till En midsommarnattsdröm.

Köp biljetter och hotellpaket till En midsommarnattsdröm på Malmö Opera i Malmö 7 oktober till 6 november 2021.

Den klassiska operan En midsommarnattsdröm sätts upp på Malmö Opera. Den framstående brittiske regissören Peter Halls legendariska uppsättning av Benjamin Brittens En midsommarnattsdröm i Glyndebourne 1981 kommer till Malmö Opera. Operan En midsommarnattsdröm bygger på Shakespeares berömda komedi med samma namn. Benjamin Britten och hans livspartner, sångaren Peter Pears, bearbetade Shakespeares pjäs och skrev operan till nyinvigningen av operahuset i Aldeburgh 1960. Uruppförandet skedde den 11 juni, med Britten själv som dirigent. Inom ett år spelades den över hela Europa och blev en av Brittens mest omtyckta operor. I Sverige spelades den första gången på Kungliga Operan i Stockholm 1962.

Britten ordnade rollgestalterna och instrumenten enligt en noggrann klangplan. Alla människor i operan har traditionella röstfack, medan de övernaturliga varelserna rör sig i högre register: älvorna är gossopraner, älvdrottningen Titania koloratursopran och älvkungen Oberon countertenor (manlig alt). Puck sjunger inte, utan talar rytmiskt, och spelas oftast av en pojke med akrobatisk talang. En kuriositet är att Britten fick idén till hur Puck skulle framställas under ett besök i Sverige, då han såg några barnskådespelare som var mycket viga och duktiga mimare.

Passa på och se den klassiska operan som spelas i tre akter på Storan på Malmö Opera i höst. Bakom regin till nyuppsättning står Lynne Hockney, scenografi John Bury och koreografi Lauren Poulton.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket