tisdag 13 februari | 08:47 2024

Fettisdagen 13/2

box-semlaIdag är det tisdagen den 13 februari och hela Sverige firar med att äta semlor. Traditionella, wraps, wienersemlor, med vanlijkräm, med blåbärsgrädde, saffran & lingon, semle-hamburgare. Ja, listan kan bli lång.

Här får du ett recept på Eventmarket-semlor - Med orange mandelmaasa, så klart :)

onsdag 24 januari | 10:05 2024

Eventmarket fyller 26 år som sökportal!

240124-mailhead-vi-fyller-26ar

Kan det verkligen vara sant?!
Jo, det är det :)

För exakt 26 år sedan, på dagen, så åkte vi ner till Göteborg och byggde upp en orange monter på sisådär 12 kvadrat. Montern på Eventdagarna i Eriksbergshallen var bokad sedan länge, samtidigt som våra tekniker fortfarande satt och kodade ettor och nollor för brinnande livet. Vi hade såklart varit inne i en slags demo-miljö, för att kolla att länkar och struktur funkade. Men jag lovar... först när vi satt och åt frukost på hotellet, någon timma innan mässan slog upp portarna - ja då låg den skarpa sajten uppe. Sökportalen eventmarket.se var född!

På mässans första dag, teckande de första branschaktörerna medlemskap. Jag minns så väl att det var Lindau Produktion med Janne Lindau och Totte Freidenfelt i spetsen, Imitatören Jan Wolfhagen, teknikföretaget Frema samt Doorman Service...

Idag, 26 år senare, så jobbar vi fortfarande med världens roligaste jobb. 4 medlemmar har utökats till nära 1000 st profilsidor. Allt ifrån artister, föreläsare och aktiviter till uthyrningsföretag, eventlokaler och vakbolag...

» Läs om vår resa från -98 fram till idag!

Vi ser verkligen fram emot 2024. Det känns som att det kommer bli ett bra år. Förutom att låta kategorin Artister & Underhållning växa än mer, så kommer vi även utöka Föreläsare och Catering samt även skapa en ny kategori; Foodtruck!

Stort tack till alla besökare som dagligen använder eventmarket.se för att skapa kontakter med event- & mötesbranschen. Och stort tack till alla medlemmar som berikar utbudet på sajten.
Utan er vore vi inget.

Nu blir det tårta, för här ska firas!

Kram Jennie & Johnny Sterner
(Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se)

 

tisdag 09 januari | 12:20 2024

Välkommen 2024⭐️

240109-valkkommen2024

Vi går in i nya året med öppen famn.
Med hopp om medmänsklighet. Om glädje. Trygghet. Om framtidstro.

De översta inom militären. Sakkunniga. Stadsministern. Alla uppmanar oss att se världsläget på allvar. Att vi ska rusta oss mentalt. För krig.

Vi vill tro att det handlar om att vi ska se klart. Förstå alvaret. Förbereda oss i tanken och till viss del även materiellt. Men inte bli rädda.

Nej, vi ska fortsätta att leva. Att skapa glada stunder och fina minnen. Kanske fira det där bröllopet vi pratat om länge. Arrangera festen med fokus på teamet och kollegorna. Boka ett coverband, en magiker eller en spännande föreläsare som gjuter kunskap, trygghet och nya lärdomar.

Varmt välkommen till Eventmarket.se - sökportalen med direktkontakter till Sveriges artister, föreläsare, fest & möteslokaler och hela event- & mötesbranschen!!

Låt oss tillsammans måla tavlan 2024!

/ Jennie & Johnny Sterner
Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se

 

tisdag 03 oktober | 13:05 2023

Bästa Kanelbulle-receptet

kanelbullar-receptbild

Imorgon, den 4 oktober firar hela Sverige Kanelbullens-Dag.

Lite kuriosa... Jag Jennie, vd och den dagliga drivkraften bakom Eventmarket.se, bakade mej till en semifinalplats i TV4's program Hela Sverige Bakar 2021. Så nu vill jag bjuda er på mitt allra bästa

» recept på Kanelbullar.

» Klicka här så öppnas vårt senaster mail med flera olika recept på bakverk med Kanelbullesmak.
Tex. kanelbulleglass, kanelbullesnittar, Kanelbullemuffins och mina helt egna Kanelbulle-Praliner...

Lite kuriosa om Kanelbullensdag...
Kanelbullensdag instiftades 1999 av Hembakningsrådet i samband med att de firade sitt 40-års jubileum sen de startade. De ville hylla den stora hembakartraditionen genom att lyfta fram ett älskat bakverk. Dessutom ville dom skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebar ju högsäsong för bakning i svenska hem och Kanelbullar till fikat är en del av vår svenska mat/brödkultur. Även om Kanelbullens dag startade 1999 så började man baka Kanelbullar redan runt år 1920, då det efter kriget blev enklare att komma åt ingredienser. Firandet den 4 oktober har blivit mycket populärt och dagen finns inskriven i flera svenska almanackor, men fenomenet har även spridit sig utomlands.

Visste du att man beräknar att det kommer säljas ca 7 miljoner kanelbullar imorgon. Och därtill säkert lika många hembakade.

Vi önskar er en fantastisk Kanelbullensdag!
Kram Jennie & Johnny Sterner
(Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se)

onsdag 27 september | 13:08 2023

Härliga onsdag - eller ska vi säga lill-lördag!

1VeckansVykort-head-230927

I morse besökte vi ett inspirerande företags-frukostmöte i vår lilla fina stad Arboga. En som gästade 'Soffan' var en sprudlande Anna Wallén, som jobbar i besöksnäringens egen branschorganisation Visita. Hon presenterade sej med namn, tätt följt av:
- Jag jobbar i världens roligaste bransch!!

Hon talade varmt om vikten av mänskliga möten. Och beskrev bl.a med stolthet hur branschens aktörer, som drabbades mycket hårt under pendemin, likt förbaskat hittade kreativa lösningar för att överleva. Hon var närmast säker på att ingen annan bransch skulle klara av situationen lika bra.

Igenkänningsfaktorn är stor och vi känner oss sååå glada och tacksamma att även vi tillhör denna bransch. För Eventmarkets del kan vi förutom besöksnäringens event- & mötesanläggningar även addera hela underhållningsbranschen, mästerliga föreläsare, fantastiska aktivitetsarrangörer, ovärdeliga kringtjänster som bord & stolar, partytält och scenteknik...

Vi instämmer! Vi jobbar verkligen i världens roligaste bransch!
Hatten av för alla våra branschmedlemmar och likaså alla som dagligen använder sökportalen Eventmarket.se.
- Ni är bäst!

forstoringsglas-bransch-svart

Stort grattis ...

En liten fågel viskade oss att Bosse Parnevik nyligen delade ut sitt årliga 'PARNEVIKSTIPENDIUM 2023' under Svensk Revy festival SM, till en av Eventmarkets medlemmar. Vi säger stort grattis till skådespelaren & imitatören Anders Mårtensson som var den lycklige.

Stipendiet har sedan 1988 årligen delats ut och har motiveringen:
"Stödja person eller grupp som på ett särskilt sätt bidragit till den svenska revykonstens bevarande och förnyelse och som dokumenterat en vilja att vidareutveckla sig inom sin genre."

» Till Anders Mårtenssons profilsida

Martensson-Parnevik-stipendium

» Här kan du läsa hela Veckans Vykort 27 september-23

Ha en fin fortsättning på veckan.
Vänligen Jennie & Johnny Sterner, Eventmarket.se

 

tisdag 19 september | 12:40 2023

Dax att boka Julbord på Rissne Gård i Sundbyberg

Jul23-Rissnegard

Vi serverar vårt traditionella och hemladade julbord från 23 november ända till julafton 24 december 2023.

Rissne Gård i Sundbyberg, en charmig liten restaurang och festvåning i 1600-tals stil erbjuder konferenslokaler, festlokaler, catering, Julbord, lokaler för bröllop, middagar, konferens... samt ett litet Trädgårdscafé.

JULEN ÄR SNART HÄR

Boka klassiskt julbord på Rissne Gård i Sundbyberg, Stockholm.
Vi tar emot din beställning redan nu. Vårt julbord står uppdukat varje dag från den 23/11 - 24/12. Så ta en paus och ta med dig kollegor, familj och vänner och kom hit och njut av vår goda mat och härliga miljö.

Vi tillagar all mat från grunden och använder oss av närodlat och ekologiskt så långt det är möjligt.

Rissne Gård i Sundbyberg är en charmig liten restaurang och festvåning i 1600-tals stil erbjuder konferenslokaler, festlokaler, catering, Julbord, bröllop, konferens & middagar... Varmt välkomna att boka julbord hos oss eller låt oss vara din cateringleverantör!
Boka gärna i god tid!

FEST PÅ RISSNE GÅRD

Rissne Gårds mysiga festlokaler lämpar sig alldeles utmärkt för bröllop eller andra högtidliga tillställningar. Om vädret tillåter kan ni med fördel njuta av fördrinken på uteserveringen ute på den privata gården, som sommartid ligger inbäddad i härlig grönska. Genom att anlita oss på Rissne Gård är ni i goda händer. Vi tar hand om mat, personal och övrigt arrangemang så att ni kan koppla av.

KONFERENS PÅ RISSNE GÅRD

Rissne Gård i Sundbyberg kan vi även stå till tjänst med möteslokal för er konferens. Vi har tre konferensrum / mötesrum med plats för ca 15 personer i varje rum. Ni konfererar i vår anrika miljö och äter förstklassig mat från restaurangen under dagen. Vi erbjuder projektor/pc-kanon, trådlös internetuppkoppling, whiteboard, etc. Hör gärna av dig till oss i förväg om du har några speciella önskemål inför er konferens.

Varmt välkommen!
Peter o Marianne

 

torsdag 24 augusti | 07:37 2023

Nytt mail ute - Tema Underhållning!

23Tema-artister-underhallning

Eventbranschens isärklass bästa marknadsföring sker vanligen på en scen! Det är sen gammalt. Publiken jublar. 'Det här måste vi bara ha på vår fest!!!' Man vill komma i kontakt för att boka...

1998 tog vi fasta på just detta och lanserade Eventmarket.se - En stor DIGITAL marknadsförings-SCEN, där hela Sveriges event-, mötes- & upplevelsebransch skulle finnas med.

Vi som startade Eventmarket.se, och fortfarande driver sökportalen - vi kommer själva från eventbranschen och vet hur viktigt det är med såväl proffsiga leverantörer som smidiga kontaktvägar.

Idag finns närmare 1000 st artister, fest- & möteslokaler, föreläsare, teknik- & uthyrningsföretag, aktiviteter och arrangörer... med på sajten. Och ca 16.000 som varje månad använder söktjänsten.

I dagens stora Temamail riktar vi strålkastarna mot sajtens artister & underhållare.

» Läs hela mailet här!

Kram Jennie & Johnny Sterner, Eventmarket.se

 

torsdag 17 augusti | 07:47 2023

Nu drar vi igång hösten 2023!

1VeckansVykort-head-v33aug23

Här kommer höstens första Veckans Vykort från oss som driver eventmarket.se.

Efter några veckors semester, så är både vi och våra laptop'ar tillbaka på vårt kära Eventmarket-kontor. Sommaren har bjudit oss på gassande solsken, lek och bus med barnbarn och hålligång på somriga musikevenemang. Jag säger bara Thomas Stenström och Miss Li!!! Alltså HUUUUR bra!

Johnny har målat ett gäng stolar rosa och jag bakade för glatta livet, då vi för en dag öppnade upp ett Trädgårdscafé vid vårt sommarparadis. Wow! Drygt 250 fikasugna gäster besökte oss. Och därtill så har vi kurat in oss i stugan under stunder av regn.

Nu lyser batterierna grönt igen och vi känner vi oss sååå taggade inför årets akt 2, tillsammans med er alla.

Så... Nu drar vi igång den här hösten!
Låt oss och hela vår sökportal med närmare 1000 event- & mötesleverantörer stå till er tjänst. Oavsett om ni önskar boka artister, hyra in partytält, hitta festlokaler, konferenslokaler eller föreläsare till höstens festligheter & möten.

Så här har vi lagt upp hösten...

  • Sökportalen Eventmarket.se, med Sveriges främsta event- & mötesleverantörer, är som alltid tillgänglig 24 --- 7. Kontakta vem du vill ELLER skicka en » Öppen Förfrågan, så kommer svar med förslag direkt till dej.

  • Vi kommer som vanligt komminucera med dig via mail.
    Varannan vecka får du Veckans Vykort, med bra tips och lite nyheter. Och varannan vecka dimper ett Temamail ner, där vi ena gången riktar strålkastarna mot tex. Artister & Underhållning och den andra mot spännande lokaler och anläggningar, föreläsare eller bra tips på uthyrningsföretag som har ALLT till festen...

  • Om bara några veckor kommer vi presentera 'JUL på Eventmarket'. En sida full av julshower, julbord och annat passande i advent- & juletider.
  • Som alltid är det gratis att använda söktjänsten Eventmarket.se.
    Och som alltid är det förknippat med en smärre kostnad att finnas med i branschregistret.
    » Läs mer om medlemskap

Trots höga räntor, krig och viss försiktighet, så vet vi att mänskliga möten är sååå viktiga. Så lova oss att aldrig sluta med fester, möten och aktiviteter i alla dess former.

Kram Jennie & Johnny Sterner
(Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se)

 

torsdag 22 juni | 09:14 2023

Jennies Sommartårta

Jennies-sommartarta

Låt oss få bjuda på receptet av Jennies härliga Sommartårta med söt-syrlig citronkräm, jordgubbar & hallon som hör sommaren till.

Jennies sommartårta!

8-10 bitar - ca 20 cm rund springform

Tårtbotten:
4 st ägg
2 dl socker
75 g vetemjöl (drygt 1 dl)
75 g potatismjöl (1 dl)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
(citroncest)
0,5 dl kokande vatten

1. Sätt ugen på 175 grader (vanlig ugn)
2. Vispa ägg och socker 'vitt' & fluffigt i ca 8-10 minuter. Jag använder köksmaskin / elvisp.
3. Blanda/sikta ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver - rör / blanda försiktigt ihop i äggvispet och tillsätt sist det kokande vattnet. Rör lagom ihop det till en slät smet.
5. Häll i tårtform klädd med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 28-30 minuter. Låt kallna innan du skär bottnarna i 3 st anslag. (man kan frysa tårtbotten lite lätt för att enklare kunna skära den i anslag / lager)

Citronkräm:
4 äggulor, M/L
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 msk maizena
1 citron; skal + saft
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker

1. Skölj och riv skalet av en tvättad citron. Pressa ur saften. (Ca 0,5 dl)
2. Rör ihop äggulor, socker, maizena, rivet citronskal, citronsaft och vispgrädde i en kastrull. Värm under omrörning tills det börjar tjockna. Det får inte koka upp, då det annars kan bli äggröra.
3. Tillsätt smöret och vaniljsocker och rör medan det smälter. Sila av för att få den helt slät.
4. Värm åter under omrörning tills krämen tjocknat likt en tjock majonnäs. (Ej koka) Mixa ev. för en slät blank kräm.
5. Förvara krämen i en burk eller skål med plast. Låt svalna och ställ i kylen att kallna helt.

Cremechees-grädde:
4 dl vispgrädde
70 g philadelphiaost
0,5 dl florsocker

Vispa ihop philadelphia & florsocker. Tillsätt grädden och vispa fluffigt, men var försiktig så att det inte blir övervispat. Det går fort på slutet!

Sommarbär:
1 liten fräska jordgubbar
Ev. blåbär, hallon, citronmeliss...

Montera tårtan:
Skär tårtbotten i tre lager.
Lägg ihop bottnarna med ett tunt lager citronkräm, fluffig cremecheesegrädde, skivade jordgubbar och ev. blåbär & hallon emellan. Garnera med spritsad cremecheesegrädde och färska jordgubbar, hallon och blåbär på toppen.

Lycka till med tårtbaket!
/ Jennie Sterner

 

torsdag 04 maj | 09:34 2023

Boka Musikquiz med Hon & Jag

Hon-och-jag-musikquiz-artikel

Häng med på våra roliga och fartfyllda musikquiz. Frågor och klurigheter för alla kunskapsnivåer blandas med skratt, sång och musik. Vem är vinnarskallen i ert gäng? Det här är den perfekta teamwork-aktiviteten för alla som gillar att tävla. Utmana dina kollegor och vinn fina priser!

» Läs mer / kontakta Hon & Jag

 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket