Julen nalkas och visst ser vi fram emot julebak och pyssel. Låt oss få bjuda på en superenkel kaka som du med fördel kan göra extra många av och sedan frysa in.

ca 35 st
Tid: 20 minuter + 15 minuter i ugnen

1safranssnittarIngredienser

1 kuvert saffran, 1/2 g
1 dl socker
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 msk ljus sirap
1 1/2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°
2. Stöt saffranet till fint pulver tillsammans med 1 tsk av sockret.
3. Lägg smöret i en bunke. Tillsätt resten av sockret och saffransblandningen. Rör blandningen ljus och porös.
4. Tillsätt sirapen och rör om. 
5. Blanda ihop mjöl och bakpulver, tillsätt och arbeta snabbt samman till en deg.
6. Dela degen i tre jämnstora bitar. Rulla ut dem plåtlånga och lägg över på plåt med bakpapper. Platta till dem lätt.

6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är varma.

Lycka till med julbaket!
Hälsningar Jennie Sterner, eventmarket.se