Vår historia

 rubrik-vår-historia2

jennie-johnny-20år

jennie historik

Den 22 januari 1998 lanserades sökportalen Eventmarket.se world wide webb på en eventmässa i Eriksbergshallen i Göteborg. Vår rykande färska hemsida emottogs med öppna armar på mässan, och våra första medlemmar tecknade avtal...

Så här startade allt!
Man kan säga att allt startade några år tidigare med en klockren idé som vid några tillfällen presenterades för branschkollegor i samband med något vi kallade Nöjeslunchen i Stockholm. Håkan Sterner, med då över 30 års erfarenhet av nöje & underhållning både på och bakom scenen samt arrangörsskap, hade nu arrangerat stora företagsevent ihop med dottern Jennie och hennes man Johnny i drygt 10 års tid. Åren, veckorna, och dagarna med jobb, jobb, jobb och eventgenomföranden var fantastiska! Ja ni vet... 'Det glada 80-talet'!

Men det blev även många och långa nätter. Det började växa en önskan från Jennie & Johnnys grabbar Victor & Charlie att få ha både sina föräldrar och sin morfar lite mer på hemmplan...

Tillsammans  slog vi våra kloka huvuden ihop. Vi kunde branschen på våra fem fingrar... eller nja, våra 30 fingrar. Och vi kände att det fanns ett starkt behov av att samla, strukturera och utveckla hela event-, mötes- & upplevelseindustrin på en och samma marknadsplats. Den platsen skulle få bli internet.

Äntligen skulle viktiga direktkontakter och gamla slitna telefonböcker öppnas upp för ALLA som var i färd att planera och arrangera festligheter, konferenser och tillställningar.... Tillsammans formade vi vår idé till ett helt nytt koncept. En webbaserad sökportal. Tillgänglig för alla!

Kodningen och själva byggnadet av sajten gjordes av teknikern Carl Nordin. Logo och layout togs fram av Hasse Lindquist (ja ni vet han från bandet BadenBaden) och marknadsmaterial producerades av layoutaren Lasse Karlsson. Rykande färsk lanserades sajten på en eventmässa i Göteborg den 22 & 23 januari 1998. Sökportalen Eventmarket var född!

fösrta-mässan

Sajten blev snabbt en viktig plattform för branschens köpare & säljare och besökstrafiken ökade för var dag som gick. Mångfalden gjorde sajten unik och snart kompletterade vi även synligheten på webben med mänskliga möten i den verkliga världen. Allt för att visa upp och marknadsföra Sveriges främsta aktörer inom event-, mötes- och upplevelseindustrin. Några av dessa mässor var SHIE, Stockholm Marketing Week, KonferensExpo, Eventdagarna, Konfex, TravelWorld... Ni som var där kommer säkert ihåg våra orangea stora samlingsmontrar fyllda med branschleverantörer, artisthappenings och visitkortslotteri varje heltimma!

eventmarket-mässbilder

2004 klev Håkan Sterner av eventmarket-tåget för nya utmaningar och vidareutveckling av bl.a Svenska EventAkademin samt eventföreläsningar & sitt egna bolag Håkan Sterner Eventkonsult AB.

Jennie och Johnny Sterner la i ännu en växel och driver sedan dess bolaget i egen regi tillsammans med några ack så viktiga samarbetspartners som är bäst på det där med ettor och nollor! Under åren som gått har vi trampat upp mången internet-stigar och fick många gånger frågan om Internet verkligen var här för att stanna? Med facit i hand och där vi står i dag, så finns bara ett svar - JA, ABSOLUT! ...eller vad säger ni ;)

Ständig utveckling...
Det gäller att hela tiden ligga i framkant både när det gäller teknik och inte minst att vara lyhörda för användarnas webb-beteenden - det som sammantaget kallas 'användarvänlighet'. Den 14 februari 2015 bytte vi ut vår gamle trotjänare och uppgraderade till en ny modern plattform. Vi förbättrade sökfunktioner och alla våra medlemmars  exponering. Vi förädlade hela branschregistret, öppnade upp en helt ny Konferens-avdelning, expanderade med marknadsföring av nöjesbiljetter till shower och föreställningar.  Och så klart.... allt blev responsivt! (mobil-anpassat)

LAYOUTEN från -98 till idag!
Både hur sajten såg ut samt vår logo.

sajtbilder-alla-från-start2020-2

1. Sökportalen och sajten Eventmarket lanserades 22 januari 1998. 
Carl Nordin byggde hela den första plattformen och Hasse Lindquist tog fram den grafisk layouten samt vår första logo som vi internt kallade korven. Färgerna var terakotta-orange och turkos. På kontoret och på alla mässor surfade vi på våra turkosa iMac-datorer och en ny era hade börjat. 

2. 2003 byggdes en helt ny plattform och den orangea färgen blev vårt signum.
Vår första plattform som byggdes av Carl Nordin, behövde förnyas och en nya plattform byggdes nu fram av Gimgif, vilket gjorde oss mer flexibla i webbutvecklingen. Vi la till '.com' i vår logo för att förtydliga att vi inte bara HADE en hemsida, utan faktiskt VAR en hemsida! Vi marknadsförde oss via branschtidningar och på många mässor. Antalet medlemmar ökade kraftigt, även om några fortfarande var lite rädda för att köpa exponering/annonsering på webben. Man visste ju liksom inte om webben skulle finnas kvar... Sajten rullade på och Jennie stod nu för alla layoutuppdateringar.

3. 2007... Full snurr, ständig utveckling och många mässor
Vi fortsätter att växa och ser hela tiden över användarvänligheten. Facebook-sidan börjar leva 2007 och år 2010 tar vi fram en ny logo där vår orangea stjärna ser dagens ljus. Vi tittar på hur vi bäst kan göra sajten responsiv. I vårt nyhetsmail 29 november 2012 skrev vi så här: "Ibland kommer tomten på besök flera veckor innan jul! Världens bästa julklapp är redan öppnad och vi visar stolt upp eventmarket.com, som nu är helt mobilanpassad. Rent tekniskt har vi byggt om hela sajten så den blivit responsiv." När det gäller marknadsföringen så tar den webbaserade marknadsföringen nästan helt över de printade annonserna. Vi ställer ut på många branschmässor och gör även ett flertal egna Eventmarket-Meetings

4. 2015 var det åter dags för en ny plattform
Vi påbörjade ett mycket positivt samarbete med Tom och Mårten på företaget NyWeb AB. Den 14 februari 2015, På Alla Hjärtansdag, kunde vi presentera ett helt ny version av Eventmarket.se. Vi skapade tydligare avdelningar för EVENT, KONFERENS och BILJETT samt utvecklade Backstage än mer. Sökoptimering är sen flera år tillbaka A & O samtidigt som vår medverkan på fysiska mässorna minskar. Mässorna är inte som de var förr!

5. 2016 - trafiken skjuter i höjden
Google verkar gilla oss skarpt. Vår inkommande trafik skjuter i höjden och affärskontakterna i sökportalen i stort sett fördubblas på kort tid. Även alla bokningsbara nöjesbiljetter drar stor trafik... Sajtens startisida 'tuffar till sig' och vi  älskar att leka med glada färger. Med den svarta mörka bakgrunden gör sig våra olika kategorier bra och det blir enklare att både hitta och känna igen oss. Vem vet vad som händer härnäst :)

6. 2018, den 22 januari fyllde vi 20 år!
Vi expanderar som aldrig förr och erövrar mark både på webben och i den verkliga världen! Vi har över 1000 profilsidor på sajten och faktum är att hela 95% av alla våra medlemmar är så pass nöjda att de väljer att finnas kvar år från år. Något vi är otroligt stolta över! Vi slipar ständigt på våra tjänster och lägger stort fokus på kundvård. Det är vårt signum.

7. 2019 - Nylansering av både ny layout och supersnabb sajt
Det gäller att hela tiden ligga i framkant och hänga med! Den 10 oktober 2019 lanserar vi efter flera månaders hårt arbete, en snabbare och modernare form av Eventmarket.se. Sajtens 'svarstider' ökade med flera hundra procent och den nya layouten hade ett starkt syfte i att underlätta användningen. Vi tror starkt på att sökning, filtrering, träfflisor samt profilsidorna och övriga sidor i hela sökportalen skall se likadana ut, oavsett om man surfar från mobil, ipad eller stor skärm. Användarvänlighet är vårt motto!

2021
Vi lever mitt i en galen tid. En världsomfattande pandemi har tagit ett hårt tag om oss alla. Restriktioner gör att man inte får träffas i större grupper. Man får inte arrangera event eller andra sammankomster. Max 8 personer i grupp... och ibland mindre än så, fick träffas och tex. äta tillsammans. Ja ni förstår... Hela vår eventbransch sattes på paus. Vi, och självklart hela sjukvården, gick på knäna. Nu gällde det att hålla ut och ställa om.

Men inget ont som inte har något gott och spännande med sej!
Vi bestämde oss redan från dag ett att vi skulle sitta lugnt i båten. Vi skulle ta oss igenom denna pandemi på ett eller annat sätt. Vi fick givetvis ställa om och hitta lite nya möjligheter att både dra in pengar och sysselsätta oss. Johnny började jobba extra på en skola här i Arboga och Jennie började sälja inredning på kvällarna. Därtill växte en dröm fram som funnits länge. Jennie som älskar att baka tog tillfället i akt och skickade in en ansökan till TV4s program 'Hela Sverige Bakar' säsong 10. Och tro på sjutton. Efter ett antal castingar blev Jennie antagen som en av 12 tävlande i Hela Sverige Bakar 2021. Programmet spelades in i maj och juni och sändes sedan under hela hösten-21. Och det blev verkligen en hel höst, eftersom Jennie bakade sej ända till semifinal. Det innebar att hon syntes i rutan i hela 11 veckor/avsnitt av 12. ''Jag är så fantastiskt glad för hela den här resan. Jag har utvecklats massor och kommer bära med mej detta glada äventyr för resten av mitt liv. Det känns som att jag vann det bästa av allt. 11 underbara veckor och fina vänner för livet. Jag kommer givetvis fortsätta att baka, men även lägga min själ i Eventmarket igen, nu när pandemin äntligen skymtar bakom oss''. Säger Jennie. 

2022
Pandemins alla restriktioner här i Sverige släpptes den 9 februari-22. Det blev proppen ur. Lite som ett kosläpp. Himmel vilken fart det blev. Vi nyper oss i armen och bubblar av hoppfullhet nu när vi snart ser pandemin i backspegeln. Åhhhh va vi är redo. Åhhh vad hela event- & mötesbranschen är redo. Nu äntligen... Tack vare alla inkommande förfrågningar bevittnar vi åter lyckliga uppdragsgivare och lyriska eventplanerare. Nu åter genomförs festligheter och konferenser. Nu erövrar vi rätten att åter få umgås och skapa mänskliga möten.

Men ganska snart ersattes euforin med en ny oro. Rysslands invasion i Ukraina var nu ett faktum. Putin hade startat ett barbariskt krig - i ett gannland i Europa. Väldigt nära oss. Förutom allt mänskligt lidande som människorna i Ukraina utsätts för, så blir påföljden i världen höjda matpriser, skenande elpriser, höjd inflasion och en allmän oro och försiktighet. 
Trafiken inne på Eventmarket, som starkt återhämtat sej efter pandemin, fick nu åter en liten törn. Men det klarar vi. Förfrågningarna strömmar in och även många nya medlemmar :)

2023 - Eventmarket fyller 25 år som sökportal!
I januari 2023, har vi nästintill 3 galna år bakom oss. Men vi tror på framtiden. Vi tror på nu'et! Bara under januaris första veckor så har sajten berikats med 5 nya medlemmar. Den 22-23 januari firar vi 25 år som sökportal, vilket vi firar med tårta och praliner till de medlemmar som finnits med sedan starten.

2024
Vi går in i nya året med öppen famn. Med hopp om medmänsklighet. Om glädje. Trygghet. Om framtidstro. De översta inom militären. Sakkunniga. Stadsministern. Alla uppmanar oss att se världsläget på allvar. Att vi ska rusta oss mentalt. För krig. Vi vill tro att det handlar om att vi ska se klart. Förstå alvaret. Förbereda oss i tanken och till viss del även materiellt. Men inte bli rädda. Nej, vi ska fortsätta att leva. Att skapa glada stunder och fina minnen. Kanske fira det där bröllopet vi pratat om länge. Arrangera festen med fokus på teamet och kollegorna. Boka ett coverband, en magiker eller en spännande föreläsare som gjuter kunskap, trygghet och nya lärdomar.
Låt oss tillsammans måla tavlan 2024! Låt den bli lika vacker som glädjande!

Vår och företagets styrka skulle jag säga handlar om ren och skär glädje att dels som 'äkta makar' få jobba tillsammans och självklart få möjligheten att arbeta med event & mötesbranschen som ligger oss så varmt om hjärtat. 
...Och våra grabbar, som för 26 år sedan ville ha oss lite mer på hemmaplan, fick som dom ville. Nu har dom dock sen många år tillbaka flugit ur boet. Ja, vi har till och med hunnit bli 3-faldigt farmor & farfar. Hipp Hipp Hurra för oss och för hela Eventmarket!

Fortsättning följer! 

Skarmavbild 2023-01-20 kl. 10.00.32

/ Jennie & Johnny Sterner
Ägare och den dagliga drivkraften bakom Eventmarket.se

 

 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket