1kanelbulle-muffins

Kanelbulle-Muffins

Vad kan väl vara godare än Kanelbulle-Muffins när man är sugen på något gott! Som Kanelbullar fast enklare och mycket snabbare att baka.

Ca 12 st

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning:

½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt

Garnering

kanel + strösocker

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader, övewr & undervärme.

2.  Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Röräven ner filmjölken.

3. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

4. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

5. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en gaffel.

6. Fördela ut smör-smul-blandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna och fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

Det här receptet är skapat av Lindas Bakskola. Vi tackar och bockar och hoppas dom kommer smaka!
/ Jennie Sterner, Eventmarket

 

» Till alla våra recept

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket