tisdag 26 september | 22:08 2023

Recept på Kanelbulle-kladdkaka

1kanelbulle-kladdkaka

Recept på Kanelbulle-kladdkaka

Kladdkaka är aldrig fel, och denna som smakar Kanelbulle är en av de godaste! Hoppas du vill testa.

Ingredienser:

200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
2 dl socker
1 krm salt
3 ägg

Garnering:

50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C, över & undervärme.

2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). 

3. Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna eller ha kardemummakärnorna i en egen 'saltkvarn' och 'vrid' ut nymald kardemumma.

4. Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).

5. Häll smeten i formen.

6. Garnering: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.

7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

 

Lycka till med baket!
/ Jennie Sterner, eventmarket.se

 

» Till alla våra recept

tisdag 26 september | 21:50 2023

Recept på Kanelbulle-Muffins

1kanelbulle-muffins

Kanelbulle-Muffins

Vad kan väl vara godare än Kanelbulle-Muffins när man är sugen på något gott! Som Kanelbullar fast enklare och mycket snabbare att baka.

Ca 12 st

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning:

½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt

Garnering

kanel + strösocker

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader, övewr & undervärme.

2.  Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Röräven ner filmjölken.

3. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

4. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

5. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en gaffel.

6. Fördela ut smör-smul-blandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna och fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

Det här receptet är skapat av Lindas Bakskola. Vi tackar och bockar och hoppas dom kommer smaka!
/ Jennie Sterner, Eventmarket

 

» Till alla våra recept

tisdag 26 september | 21:39 2023

Recept på Kanelbulle-sockerkaka

1kanelbulle-sockerkaka

Recept på Fredriks Kanelbullesockerkaka

Den här är ett recept från Fredriks Fika. En enkel sockerkaka att baka och får en ljuvlig smak av kanel och kardemumma. Perfekt när man inte hinner dra igång ett bullbak, men ändå är bullsugen...

Ingredienser:

3 st ägg

2 dl socker

100 gram smör

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Fyllning:

1 dl strösocker

1 msk kanel

2 tsk nymalen kardemumma

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på cirka 20 cm i diameter.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.

4. Tillsätt smör, mjöl och mjölk i äggvispet och vänd ihop till en jämn smet.

5. Blanda socker, kanel och kardemumma till fyllningen.

6. Fördela hälften av smeten i formen och strööver hälften av fyllningen. Ha på resten av smeten och toppa med det sista av fyllningen.

7. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.

8. Låt kakan svalna i formen innan du tar ut den.

 

Lycka till med baket!
/ Jennie Sterner, Eventmarket

» Se alla våra recept

tisdag 26 september | 21:18 2023

Recept på Kanelbullesnittar

1kanelbulle-snittar

Recept på Kanelbullesnittar

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

1 ägg (att pensla med, vilket kan uteslutas)

pärlsocker att dekorera med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.

3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.

4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.

6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du skär upp den i snittkakor.

7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt. Går även bra att frysa.

Lycka till med kakbaket!
/ Jennie Sterner, Eventmarket.se

 

» Se alla våra recept!

onsdag 05 april | 16:50 2023

Morotskaka-recept

23-morotskaka

Låt oss få bjuda på receptet av världens godaste Motorskaka med cremecheese-frosting!

Jennies mjuksega Morotskaka
...en vit fudge-browne med morötter och frosting!

Ingredienser:
125 g vit choklad
175 g brynt smör
3,5 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära (i kryddform)
1 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
150 g finriven morot (ca 2-3 dl)

Frosting:
200 g creme cheese (typ Philadelphia)
100 g smör
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker

Dekor:
Marsipan-morätter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.
2. Smält och bryn försiktigt smöret i en kastrull (tag av från värmen när det tystnar)
3. Tillsätt hälften av den vita hackade chokladen, så att det smälter ihop med smöret.
4. Tillsätt / rör i socker och ägg (ett i taget)
5. Tillsätt vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och salt.
6. Vänd i mjölet med en slickepott och sist morötterna.
7. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Låsedan svalna innan du skär fyrkantiga bitar.

Gör frosting & dekor:
1. Använd elvisp för att vispa ihop rumsvarm CremeCheese med rumsvarmt smör. Det skall bli riktigt vitt och pösigt.
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en fluffig frosting.
3. Forma små morätter av marsipan.

Skär mototskakan i fyrkantiga bitar och spritsa på lite frosting. Dekorera med marsipan-morot.

Lycka till med baket
/Jennie Sterner, eventmarket.se

tisdag 04 april | 15:15 2023

Ägghalvor med lax och kapris | påsk-recept

23-agghalvo-kapris

Ägghalvor med Lax, kapris & citron

Ägghalvor med Lax, kapris & citron

Ingredienser

8 portioner

  • 8 ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk finskuren gräslök (+ extra till dekoration)

Gör så här

Lägg äggen i kokande vatten och koka 10–12 minuter och spola kallt. Skala och halvera äggen.

Bryt laxen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. Toppa äggen med röran och extra gräslök.

(Receptet är lånat från ica.se)

påskkyckling

 

tisdag 04 april | 14:00 2023

Krämig Räkcheesecake med ägg och dill | Påsk-recept

23-lojromstarta

Krämig räkcheesecake med ägg & dill

"ÄGGLOSSNING"
Släpp loss med nykläckta vårkänslor.

Här har du receptet:

Krämig räkcheesecake med ägg & dill

Botten:

  • 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
  • 100 gram smält smör

Fyllning:

  • 5 gelatinblad
  • 400 gram phialdelphiaost
  • 3 dl creme fraiche 34 %
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
  • 500 gram räkor med skal
  • 2- 3 msk finhackad färsk dill
  • 1 – 2 msk nypressad citronsaft
  • salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör så här:

1. Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.

3. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken (en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.

4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.

5. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

(Receptet är lånat av Jennys Matblogg)

påskkyckling 

tisdag 04 april | 10:02 2023

Påsktårta | påsk-recept

23-pasktarta

Påsk-Tårta

Ingredienser Hallonbotten:

  • 4 ägg
  • 4 dl Strösocker
  • 1 dl hallon, ca 100 g
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker

Citronkräm

  • 200 g vit choklad
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 3 1/2-4 dl Florsocker
  • 300 g färskost
  • skalet av 1-2 citroner, gärna ekologiska

Glasyr med valfri smaksättning

  • saften av 3 passionsfrukter eller2-3 msk färskpressad citronsaft eller150 g mango, tinad och mixad
  • 4-5 dl Florsocker
  • gul karamellfärg

Dekoration

  • vit choklad, hyvlad
  • påskägg
  • ätbara blommor

GÖR SÅ HÄR

Börja med hallonbottnarna:

1. Sätt ugnen 175 °C.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt några minuter. Häll hallonen genom en finmaskig sil och tillsätt saften i ägg- och sockerblandningen.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ned i smeten.

4. Häll smeten i 2 smörade löstagbara formar, 16-18 cm i diametern. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt bottnarna svalna på galler.

Gör citronkrämen

5. Smält vit choklad över ett vattenbad. Låt svalna.

6. Vispa upp smör och tillsätt den avsvalnade chokladen. Vispa samman florsocker och färskost i en separat skål. Tillsätt smörblandningen.

7. Riv ner citronskal och ställ krämen kallt.

Montering:

8. Skär varje botten till två bottnar och lägg den ena på ett tårtfat.

9. Stryk på ett lager citronkräm och lägg på nästa botten. Stryk på ett lager citronkräm och upprepa. Lägg på översta botten och stryk på ett tunt lager citronkräm över hela tårtan. Ställ i kylen cirka 30 minuter för att stelna.

10. Ta ut från kylen och stryk på ett sista lager citronkräm över hela tårtan och jämna ut. Ställ i kylen ytterligare cirka 30 minuter för att stelna.

Gör under tiden glasyren.

11. Blanda ihop florsocker och valfri smaksättning, den ska vara tjock nog för att stanna kvar på toppen av tårtan. Tillsätt gul karamellfärg för extra färg.

12. Häll glasyren i en kanna eller sprits och häll den försiktigt på toppen av tårtan. Låt glasyren rinna ner över kanterna. Låt stelna.

13. Hyvla vit choklad och lägg som ett bo i mitten av tårtan, placera några godisägg uppe på. Dekorera resten av tårtan med godisägg och strö över ätbara blommor.

(Receptet är framtaget av » DanSukker)

påskkyckling

 


tisdag 12 april | 10:02 2022

Crazy Lagers Påsktårta | påsk-recept

CrazyLager-påsktårta

Magikern och Partytrubaduren Crazy Lager önskar er alla en GLAD PÅSK och bjuder på denna magiskt goda Påsk-tårta med hallon och citronsmaker!

Påsk-Tårta

Ingredienser Hallonbotten:

  • 4 ägg
  • 4 dl Strösocker
  • 1 dl hallon, ca 100 g
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker

Citronkräm

  • 200 g vit choklad
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 3 1/2-4 dl Florsocker
  • 300 g färskost
  • skalet av 1-2 citroner, gärna ekologiska

Glasyr med valfri smaksättning

  • saften av 3 passionsfrukter eller2-3 msk färskpressad citronsaft eller150 g mango, tinad och mixad
  • 4-5 dl Florsocker
  • gul karamellfärg

Dekoration

  • vit choklad, hyvlad
  • påskägg
  • ätbara blommor

GÖR SÅ HÄR

Börja med hallonbottnarna:

1. Sätt ugnen 175 °C.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt några minuter. Häll hallonen genom en finmaskig sil och tillsätt saften i ägg- och sockerblandningen.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ned i smeten.

4. Häll smeten i 2 smörade löstagbara formar, 16-18 cm i diametern. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt bottnarna svalna på galler.

Gör citronkrämen

5. Smält vit choklad över ett vattenbad. Låt svalna.

6. Vispa upp smör och tillsätt den avsvalnade chokladen. Vispa samman florsocker och färskost i en separat skål. Tillsätt smörblandningen.

7. Riv ner citronskal och ställ krämen kallt.

Montering:

8. Skär varje botten till två bottnar och lägg den ena på ett tårtfat.

9. Stryk på ett lager citronkräm och lägg på nästa botten. Stryk på ett lager citronkräm och upprepa. Lägg på översta botten och stryk på ett tunt lager citronkräm över hela tårtan. Ställ i kylen cirka 30 minuter för att stelna.

10. Ta ut från kylen och stryk på ett sista lager citronkräm över hela tårtan och jämna ut. Ställ i kylen ytterligare cirka 30 minuter för att stelna.

Gör under tiden glasyren.

11. Blanda ihop florsocker och valfri smaksättning, den ska vara tjock nog för att stanna kvar på toppen av tårtan. Tillsätt gul karamellfärg för extra färg.

12. Häll glasyren i en kanna eller sprits och häll den försiktigt på toppen av tårtan. Låt glasyren rinna ner över kanterna. Låt stelna.

13. Hyvla vit choklad och lägg som ett bo i mitten av tårtan, placera några godisägg uppe på. Dekorera resten av tårtan med godisägg och strö över ätbara blommor.

(Receptet är framtaget av » DanSukker)

påskkyckling

Multi-instrumentalisten och tillika Barbados grundare Mathias, erbjuder idag 'Crazy Lager' - en egen enmansorkester för fester och trubadurkvällar.....

Till profilsidan: » Crazy Lager | Partytrubadur


tisdag 12 april | 10:02 2022

Tältuthyrning AB i Nyköping bjuder på Påskig Pavlovatårta | Påsk-recept

TältuthyrningNyköping-pavlovatårta

Tältuthyrning AB i Nyköping bjuder på Påskig Pavlovakrans

 

Gör egen hallonpuré genom att mixa och passera hallon. Dulce de leche är en len kolakräm på burk, som kan frysas om det blir över. Vill du förenkla lite så kan du köpa färdig Lemoncurd och du inte vill göra Flädercurden.

Pavlova:

  • 3 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker

Hallonkräm:

  • 100 g hallonpuré
  • 1/2 vaniljstång (alt. 1 tsk vaniljsocker)
  • 1 dl mjölk
  • 3/4 msk pressad citron
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 msk smör
  • 1/2 krm salt
  • 1,5 dl vispgrädde

Flädercurd:

  • 3 äggulor
  • 2 1/2 msk + 2 1/2 msk strösocker
  • 1/2 dl konc flädersaft
  • 2 msk pressad citron
  • 50 g smör

Topping:

  • 1/2 dl dulce de leche ­(karamelliserad mjölk)
  • florsocker
  • ätbara blommor och blad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100° varmluft. Rör ihop socker och äggvita i en rostfri skål. Värm upp över vattenbad under omrörning till 55–60°.

2. Vispa smeten till en fast marängsmet, gärna i en hushålls­assistent. Blanda i vaniljsockret.

3. Spritsa en krans, ca 22 cm, på ett bakplåtspapper på en plåt och runda maränger på ett annat bakplåtspapper på en plåt.

4. Grädda marängkrans och småmaränger mitt i ugnen ca 1 timme, tills de känns lätta och lossnar från bakplåtspapperet. Låt marängerna kallna på galler.

5. Hallonkräm:
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp hallonpuré, vaniljfrön, vaniljstång, mjölk och citronsaft i en kastrull.

6. Vispa upp äggulorna med socker och majsstärkelse i en bunke.

7. Sila den varma hallonmjölken över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka smeten i den rengjorda kastrullen. Sjud krämen under omrörning på medelvärme tills den tjocknar. Ta kastrullen från plattan, tillsätt smöret. Rör tills det smält och tillsätt salt. Låt krämen kallna.

8. Flädercurd:
Vispa äggulor och 2 1/2 msk socker.

9. Koka upp flädersaft, citronsaft, 2 1/2 msk socker och smör i en kastrull. Häll saften i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme under omrörning tills krämen tjocknat. Låt kallna. Förvara i kyl.

10. Vispa upp hallonkrämen. Vispa grädden lätt och vänd ner i hallonkrämen, lite i taget.

11. Montering:
Klicka ut hallonkrämen på den runda marängbottnen. Lägg på de små marängerna och spritsa på flädercurd och dulce de leche. Pudra över florsocker. Garnera med blommor och blad.

(Receptet är lånat från » Allt om Mat)

påskkyckling

Tältuthyrning i Nyköping erbjuder uthyrning av Partytält samt inredning som bord, stolar, värmare och belysning mm.

Till profilsidan: » Tältuthyrning AB i Nyköping


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket