| 2023-08-01

Köp biljetter med Hotellpaket till Matilda The Musical

21-08-knapp-biljett-hotellpaket-nöjesresor
Boka hotellpaket hos Nöjesresor.se.
Paketet inkluderar både biljetter och övernattning. Till vissa evenemang finns även restaurangbesök som tillval.

Köp biljetter med Hotellpaket till Matilda The Musical

Köp biljetter med Hotellpaket till Matilda The Musical Kulturhuset, Stadsteatern i Stockholm, 1 december till 9 juni 2024

Den prisbelönta musikalen Matilda, baserad på Roald Dahls barnbok, kommer äntligen till Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm med premiär den 1 december 2023!

Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. I regi och koreografi av Fredrik Benke Rydman med bland andra Robert Fux, Lisette T Pagler och Sara Jangfeldt.

Handling
Musikalen Matilda är baserad på Roald Dahls älskade barnbok från 1988 och handlar om en begåvad flicka som gör uppror mot vuxenvärlden med hjälp av sin fantasi och sina magiska krafter. Matilda växer upp i en kärlekslös hemmamiljö vilket gör att hon flyr in i böckernas magiska värld. Genom biblioteket och skolan träffar hon den kärleksfulla Fröken Honey som upptäcker Matildas unika begåvning. Men på skolan finns även den elaka rektorn Trunchbull som styr skolan med järnhand. Matilda får nog av orättvisorna och använder sin kraft till att starta en revolution på skolan.

Musikalen hade West End-premiär 2011 i London och har sedan dess turnerat världen runt och mottagit flertalet priser däribland Oliver Award, Tony Award samt nominerats till Grammy Award. Föreställningen innehåller flertalet musiknummer såsom de älskade låtarna Makalös, Bråkig och När jag blir stor under ledning av musikaliskt ansvarige Nils-Petter Ankarblom.

Om Fredrik Benke Rydman
Benke Rydman startade det berömda danskompaniet Bounce Streetdance Company på 90-talet och har sedan har varit verksam koreograf, dansare och regissör för bland annat Svansjön – Reloaded på Dansens hus (2011) med efterföljande Europaturné, Shakespeares Macbeth på Stadsteatern 2013 samt arenaturnéerna Jesus Christ Superstar (2022) och Ursäkta Live (2022).

Om ensemblen
I musikalen Matilda medverkar ett 20-tal skådespelare däribland Robert Fux som rektor Trunchbull, Lisette T Pagler som fröken Honey samt Sara Jangfeldt och Jörgen Thorsson som Matildas föräldrar. Dessutom medverkar ett 10-tal barn som presenteras senare.

Roald Dahls Matilda The Musical
Manus: Dennis Kelly
Musik och sångtexter: Tim Minchin
Presenteras i samarbete med Music Theatre International
Orkestrering och kompletterande musik: Chris Nightingale

Hos oss kan ni enkelt boka ert hotellpaket med biljetter till musikalen och boende på centralt 4-stjärnigt hotell i Stockholm!

Är ni en grupp över 15 personer?

Kontakta oss på telefon 08-500 000 40 eller maila grupp@nojesresor.se .


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket