| 2023-05-17

Köp biljetter till Kulturbärarna på Lorensbergsteatern.

21-08-knapp-biljett-showtic-ny
Köp dina biljetter direkt via Showtic.se
För biljettfrågor ring Showtic på telefon 0771-13 43 00

Köp biljetter till Kulturbärarna på Lorensbergsteatern.

  • Komisk föreställning
  • Kulturbärarna, En komisk monolog av och med Andreas T Olsson
  • Lorensbergsteatern i Göteborg
  • 14 till 17 september 2023
  • Köp biljetter här!

Köp biljetter till Kulturbärarna, En komisk monolog av och med Andreas T Olsson på Lorensbergsteatern i Göteborg, 14 september till 17 september 2023.

KULTURBÄRARNA

en komisk monolog med bara bärande roller

Efter att i tio år ha spelat sin hyllade enmanskomedi Sufflören på Dramaten hade Andreas T Olsson premiär för sin nya monolog på Oscarsteatern, hösten 2022. Kulturbärarna är skriven i samma anda som Sufflören och precis som då har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Det är skådespelarna, artisterna och författarna som syns, klär helsidor i DN och får vara stjärnor på slott. Men det är många fler som är med och bär kulturlivet. I denna föreställning är det personerna bakom och vid sidan om som har huvudrollen.
Möt Kulturbärarna.

I garderoben under en pågående föreställning möter vi Garderobiären som använder garderoben som kostymförråd där han låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. För att nämna några.

– Tonen och tilltalet är detsamma, men Kulturbärarna är roligare. Och oroligare. Ambitionen var att skapa något som slår en bro mellan institution- och privatteatern. Jag älskar Publiken. Man får gärna kalla mig publikfriare... Kulturbärarna är ett oförblommerat kärleksbrev till publiken. Ytterst handlar föreställningen om dom.

Andreas T Olsson

Under hösten och våren har Kulturbärarna spelat för fulla hus på Oscarsteatern i Stockholm och mottagandet har varit överväldigande positivt från såväl publiken som recensenter.
Den 14 september har Kulturbärarna premiär i Göteborg och spelar ett sedan ett begränsat antal föreställningar på Lorensbergsteatern.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket