| 2021-09-16

Köp biljetter och hotellpaket till Kristina från Duvemåla

21-08-knapp-biljett-hotellpaket-nöjesresor
Boka hotellpaket hos Nöjesresor.se.
Paketet inkluderar både biljetter och övernattning. Till vissa evenemang finns även restaurangbesök som tillval.

Köp biljetter och hotellpaket till Kristina från Duvemåla.

Köp biljetter och hotellpaket till Kristina från Duvemåla Dalhalla i Rättvik 12 - 13 augusti 2022.

Kristina från Duvemåla spelas på Dalhalla i Rättvik 12-13 augusti sommaren 2022!

"Detta är en berättelse om några människor, som från sina hem i Ljuder i Småland utvandrade till Nordamerika..."

Så börjar Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit. Året är 1844. Kristina sitter på sin repgunga i hagen i Duvemåla, Småland, där hon väntar på sin älskade Karl Oskar. Karl Oskar får ta över sina föräldrars gård och de bägge kan fira bröllop. Det är svåra tider, skördarna slår fel och barnen bli allt fler.

Kristina har fått ett barn till och gör en korngrynsgröt till dopfirandet. Äldsta dottern Anna ser gröten, och äter av den. Gröten sväller i magen och Anna dör. Denna händelse får slutligen Kristina att gå med på att emigrera till Amerika. Amerikaskeppen reser ifrån Karlshamn, och efter över två månader på havet, når utvandrarna New York. Resan går vidare och Karl Oskar slår sig ner med sin familj vid sjön Ki-Chi-Saga.

Sommaren 2022 har du möjligheten att åter uppleva sånger som "Du måste finnas", "Guldet blev till sand", "Hemma" och "Min astrakan" live på scen när Dalhalla står värd för en storslagen konsertversion av Björn och Bennys älskade musikal Kristina från Duvemåla.

I huvudrollerna som Kristina och Karl Oskar ser vi Viktoria Tocca och John Martin Bengtsson. Robert gestaltas av Martin Redhe Nord, Ulrika av Evelyn Jons och Fina-Kajsa/berättaren av Marianne Mörck. För musiken svarar Dalasinfoniettan och dess kör under ledning av stjärndirigenten Anders Eljas.

Missa inte möjligheten att se konsertversionen av den största svenska musikalen genom tiderna i en unik och stämningsfull miljö!


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket