| 2023-04-25

Köp biljetter alt. Hotellpaket till Eldkvarn

21-08-knapp-biljett-hotellpaket-nöjesresor
Boka hotellpaket hos Nöjesresor.se.
Paketet inkluderar både biljetter och övernattning. Till vissa evenemang finns även restaurangbesök som tillval.

21-08-knapp-endast-biljett-ticketmaster kopia
Biljetter köps direkt via Ticketmaster.se
För biljettfrågor ring Ticketmasters callcenter på telefon 077- 170 70 70

Köp biljetter alt. Hotellpaket till Eldkvarn.

Köp biljetter alt. Hotellpaket till Eldkvarn i Norrköping på Götaparken, 25 och 26 juli 2023.

Eldkvarn gör sina sista konserter i Götaparken i Norrköping den 25 och 26 juli 2023!

När Plura Jonsson, Carla Jonsson, Tony Thorén, Werner Modiggård och Claes von Heijne klev av scenen 2015 var det nog ingen, allra minst de själva, som trodde att de någonsin skulle stå på en scen tillsammans igen som Eldkvarn. Men de trogna fansen från Norrköping, staden där bandet en gång startade sin mer än 50-åriga karriär, ville annorlunda.

Jörgen Lindström på Broadway café berättar: I höstas gjorde Plura och Carla en spelning hos oss och jag tog upp detta om en sista spelning i Norrköping. Vi hade ett bra samtal och jag sammanfattade våra tankar i ett sms till Plura. Ett par dagar senare hade jag ett missat samtal från Plura.

Jag ringde upp och sa: Tja Plura du hade ringt mig!

Ja sa Plura med de efterföljande orden: VI KÖR!

Och redan nu ryktas det om att det rustas som inför ett statsbesök för att ta emot "Kungarna från Broadway" som en gång satte Norrköping på den svenska musikkartan.

Som få andra band i Sverige har Eldkvarn med Plura Jonssons unika texter skildrat både sin gamla hemstads stolta historia i låtar som t.ex. 3:ans spårvagn genom ljuva livet, Alice, 27 men också huvudstaden i låtar som "Stockholms Stjärnor". Och som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man fullkomligt golvas av deras samspel och enorma utstrålning.

Med de hyllade albumen Himmelska Dagar och Kungarna från Broadway blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade tältprojektet & turnén Cirkus Broadway med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson.

Sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna och Eldkvarn har fortsatt att spela och ge ut kritikerrosade album samtidigt som bandmedlemmarna även drivit väldigt framgångsrika soloprojekt. Och nu efter en lång paus som band samlar de trupperna igen för sommarens enda spelning i Norrköping!

Det känns riktigt bra och värdigt att pojkarna kommer hem till stan en sista gång, säger Jörgen Lindström.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket