| 2022-09-01

Köp biljetter till Fredrik ”Benke” Rydman – Master Of Dance

21-08-knapp-biljett-ticketmasterBiljetter köps direkt via Ticketmaster.se
För biljettfrågor ring Ticketmasters callcenter på telefon 077- 170 70 70

Köp biljetter till Fredrik "Benke" Rydman – Master Of Dance

Köp biljetter till Fredrik "Benke" Rydman – Master Of Dance på Elverket, Linnégatan 69 i Stockholm 3 mars till 4 juni 2023

  • Dans föreställning
  • Fredrik "Benke" Rydman – Master Of Dance
  • Elverket, Linnégatan 69 i Stockholm
  • # mars till 4 juni 2023
  • Köp biljetter

Köp biljetter till FREDRIK BENKE RYDMAN Dansare, koreograf, scenograf, regissör

Utbildad vid Balettakademin i Stockholm (1994-1997). Under skoltiden reste han flera gånger till Los Angeles för att träna och lära sig mer om Hip Hop. Direkt efter examen grundade han Bounce Streetdance Company tillsammans med några vänner. Gruppen var verksam under 13 år mellan 1997-2010 och blev ett dansfenomen i Sverige där den senaste föreställningen sålde ut Globen 5 gånger (54 000 personer) under en helg. Bounce turnerade även flera gånger i Europa med produktioner som "Bounce" och "Gökboet/ Insane in the Brain".

Sedan 2009 har Fredrik arbetat som koreograf och regissör. Som dansare har han också haft möjlighet att arbeta inom många områden vid sidan av hiphop. Cullbergbaletten tillsammans med kommersiellt TV-arbete har vidgat hans vision, och det återspeglas också i hans koreografiska arbete. Bland annat har han gjort egna tolkningar av klassiska baletter som Svansjön och Nötknäpparen. Uppsättningar har haft kontroversiella teman och har blandat modern och nyskriven musik med den klassiska.

För Göteborgs operahus skapade han en version av Eldfågeln med mer än 100 dansare på scen. På Stockholms Stadsteater satte han upp Våroffer och dör koreograferade han en industri-robot i en duett. Han har koreograferat musikaler som West Side Story, Cabaret, Oliver, Fack Ju Göthe och Romeo och Julia samt regisseray och koreograferat världsartister som Aviici och Robyn. Han har även haft uppdrag som creative director för Eurovison Song Contests Interval Acts där hans koreografi "The Grey People" blev mycket hyllad.

Som regissör har han gjort "Macbeth", "Because Im wort it", "Oliver" och Ingemar Bergmans "Det sjunde inseglet" samt "Jesus Christ Superstar" som arenaproduktion 2022 med Salo och Jöback i titelrollerna. Just nu är han aktuell med "Flickan med svalestickorna" på Uppsala Stadsteater. Fredrik fick Teaterkritikernas pris 2021 samt den fina utmärkelsen Benois De la Danse 2019. Slutligen organiserade han den världsberömda flashmoben för Michael Jackson redan 2009.

 


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket