fredag 11 maj | 08:36 2018

Ett behjärtansvärt kalas!

För några veckor sedan fick jag ett mail från en mamma. Hon berättade om att familjens största önskan var att arrangera ett kalas på sonens 7års-dag. Sonen som har ADHD och högfungerande autism vill så gärna som alla andra barn känna gemenskap, delaktighet och bygga vänskap. Så har dock fallet inte varit, då han själv aldrig blivit bjuden på något kalas. Utanförskapet gnager och känslan av att vara annorlunda växer. Hela tanken med kalaset skulle vara att bjuda hela klassen där alla barn och även deras föräldrar skulle vara välkomna. Vår dröm är ett roligt och minnesvärt kalas för vår son och alla hans klasskompisar.

Mamman skriver vidare:
" Vi ser det som en möjlighet att dels prata och informera föräldrar om Kalles utmaningar, men framförallt visa hur "obetydliga" hans utmaningar blir, så länge han får rätt stöd. Vi hoppas därför att vi både kan berätta och visa hur fin han är, hur bra han kan leka med sina kompisar, och hur hans utmaningar inte behöver ta plats i ett forum där han istället kan visa sina styrkor. En stor styrka är just hans syn på rättvisa och allas lika värde, oavsett styrkor och utmaningar."

Lite då och då inkommer det förfrågningar till Eventmarket, där kunder tyvärr har alldeles för liten budget för att kunna boka det dom önskar. Men just det här mailet berörde mig starkt. Vi har själva haft en grabb som fick kämpa mycket med sin dyslexi under alla år i grundskolan. Jag vet hur mycket tid vi la ner för att få allt att fungera och hur mycket pepp som krävdes. Dom där känslorna som sen många år tillbaka är lagda i 'ryggsäcken' poppade fram och tårarna rann ner för mina kinder. Därför kändes det extra naturligt att vilja hjälpa till. Jag tänkte att blir vi flera, så kan vi lättare hjälpa familjen att nå sin kalasdröm.

 

Jag la ut en Öppna Förfrågan i Backstage här på Eventmarket och det dröjde inte lång tid innan familjen blev kontaktad av Act of Emotion som gärna ville ställa upp.

actofemotion-tack

Kalaset genomfördes och redan efter några dagar fick jag ett mail av mamman som berättade om ett superlyckat kalas!! Deras egen budget och lite behjärtansvärd hjälp hade räckt och kalaset hade blivit precis som familjen och sonen önskade sig. Alla barnen lekte och åt godis och Act of Emotion bjöd på både show och hade cirkusskola med alla barn. Och även alla föräldrar som var med på kalaset vad glada.

Mamman skriver vidare:

"En pappa satt satt tyst på en bänk fast hans barn sagt 'hej då, du kan gå nu'. Samma pappa bad om mitt nummer efter kalaset för att han ville bjuda in Kalle på deras kalas"

Två barn hade sagt till Kalle efter kalaset. "Kalle, kan vi få komma hem till dig någon dag och leka?"

Ett barn hade sagt "Jag önskar man kunde spola tillbaka tiden och gå på de här kalaset igen"

Å Kalle sa själv vid läggdags "Jag längtar till skolan i morgon".

Vi på Eventmarket är såå glada och stolta över att kunnat dra ett litet strå till stacken. Och vill vill även rikta ett extra STORT TACK till Act of Emotion. Kärlek till er!

Kram Jennie Sterner, VD Eventmarket.se

(Fotnot: För integritetens skull har vi valt att kalla jubilaren för Kalle. Han heter egentligen något annat)

Läs mer: Artiklar

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket