Jennies rostade Nöt-Müsli

Tänk att det är så otroligt enkelt att göra sin egen Müsli. Med nötter och frön, inga konstiga tillsatser och minimalt sötad, blir den dessutom himla nyttig! Denna müsli rostar jag i ugnen vilket gör att den även kan kallas 'Granola'.

musli-stor

Recept på Jennies rostade Nöt-Müsli/Granola

Ingredienser som räcker till en hel långpanna:

5 dl havregryn
1 dl solroskärnor/frön
1 dl pumpakärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 dl linfrö
1 dl cocosflingor
4 dl hela eller grovt hackade nötter (gärna en mix av mandel, hasselnötter, pecannötter, pistagenötter, cashewnötter...)
5 msk rapsolja
4 msk flytande honung
2 msk vatten
ev. 1 msk ljus muscovadosocker
Smaksättning: 1 tsk kanel & 1 tsk kardemumma alt. 1,5 tsk vaniljsocker / flytande vaniljarom (välj själv)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluftsugn)
2. Blanda havregryn och alla frön i en bunke
3. Hacka nötterna grovt och tillsätt även dem med de torra ingredienserna
4. Tillsätt smaksättningen
5. Värm oljan, honungen, vattnet och ev. muscovadosockret i en kastrull. 
6. Blanda samman allt väl och lägg i en stor långpanna/djup plåt.
7. Grädda i ca 15 minuter i ugn men se till att det inte blir bränt.
8. Efter 15 minuter stänger jag av värmen men låter plåten stå kvar i ugnen samtidigt som jag gläntar på luckan så att müslin 'torkar'. Här kan den gärna stå över natten.

Denna müsli går åt som smör i solsken. Supergod till fil eller yoghurt och gärna lite färsk frukt till. Den är även supergod att strö på havregrynsgröten på morgonen. Förpackad i fin burk eller cellofanpåse, blir den även en trevlig present när man går bort :)

Lycka till!
/Jennie


 

» TILL RECEPTET JENNIES ENERGI-MÜSLIBARS

» SE ALLA VÅRA RECEPT

 

 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket