Statistik

Ta del av sökportalens totala besöksstatistik. Varje medlem kan även via Backstage följa sin egen statistik som avser besök på Profilsidan, antal vidareklick till hemsidan samt antal mail.

statistik

STATISTIK & VIKTIGA BESÖKARE

Sökportalen Eventmarket slog upp portarna redan 1998 och har sen dess genererat otaliga kontakter mellan köpare & säljare inom hela event-, mötes- & upplevelseindustrin. Allt bygger på två saker. Att ha ett brett, professionellt och rikstäckande utbud av leverantörer på sajten. Och inte minst, att potentiella kunder hittar hit för att knyta kontakter, boka artister och hitta bra aktörer, lokaler och arrangörer inför fest & konferens... Det sistnämnda gör att det är det så otroligt viktigt att vi syns bra på nätet!

Vår första plattform 1998 rullade i ca 3 år innan det var dags för nästa stora uppdatering. Då, 2001, flyttade vi över hela sajten på en helt ny plattform som snurrade smärtfritt fram till 2015. Då var det dags för nästa stora plattformsuppdatering.

Den 14 februari 2015, på alla hjärtans dag, prsenterades nya Eventmarket.se i en plattform som är skräddarsydd av NyWeb AB. Den är kodad i senaste teknik som ger oss oanade möjligheter till nya funtioner & expansion. Även rent layoutmässigt kunde vi prsentera en helt ny kostym. Teknik och design har sammataget påverkat besöksstatistiken på ett mycket positivt sätt. Något vi är otroligt glada över!

GLAD STATISTIK

Det finns många intressanta siffror att mäta när det gäller statistik. En av de VIKTIGASTE enl. oss är hur många affärskontakter som defakto skapas i sökportalen - vilket i sin tur påverkas av antalet unika användare som nyttjar eventmarket.se som arbetsverktyg. Samt hur många sidor som totalt öppnas på sajten.
(siffrorna är hämtade från Analytics)


720-Användare-170331

ANVÄNDARE:

När antalet användare på sajten ökar, så skapas allt fler affärskontakter mellan sajtens medlemmar och dess kunder. Som ni ser så är Eventmarket inne i en mycket positiv trafikökningskurva. En annan sak som är värt att känna till är att 80% av alla våra besökare kommer in direkt via Google och de stora sökmotorerna. Så en sak är klar. Vi ligger högt i de organiska träfflistorna. Och för oss är det topp-10 som gäller! Just nu ligger vi på drygt 10.000 användare/månad.
(siffrorna är hämtade från Analytics)


720-sidvisningar-170331

 SIDVISNINGAR/KVARTAL:

På alla hjärtansdag den 14 februari 2015 presenterade vi en stor ansiktslyftning på sajten i form av ny layout, nya funktioner och ny modern plattform. Tack vare hårt jobb, växande sajt och storsatsning på SEO klättrar vi kontenuerligt upp när det gäller antal sidvisningar. Hipp hipp hurra för nära 100.000 öppnade sidor i sökportalen baserade på de 3 senaste månaderna!
(siffrorna är hämtade från Analytics) 


 720-förfrågningar-161001


FÖRFRÅGNINGAR & AFFÄRSKONTAKTER

Varje dag skickas det förfrågningar direkt till våra medlemmar. Dessa levereras alltid via mail och alla vidarekontakter sker sådeles direkt mellan medlemmen och den potentiella kunden. Men det inkommer även förfrågningar direkt till sökportalen. Det handlar då om förfrågningar och konkreta uppdrag, där den potentiella kunden vill ha förslag/kontakt från olika aktörer på sajten. Dessa förfrågningar hamnar i Backstage där våra medlemmar måste logga in för ta del av uppdragen. Både direkt riktade mail och Backstage-förfrågningar ökar kontinuerligt, vilket är ett tydligt bevis på att det skapas affärskontakter här på Eventmarket.

användare-procent

VEM SKICKAR FÖRFRÅGNINGAR?

70% av alla förfrågningar kommer från företag, kommuner och organisationer som vill boka underhållning, fest och möteslokaler, aktiviteter, föreläsare och allt annat som branschen erbjuder. Övriga 30% representeras av privatpersoner. 

FÖRFRÅNINGARNAS VÄRDE

Alla förfrågningar är givetvis olika. En trubadur till festen eller rollups till montern kanske kostar 9.000 kr. En sörre konferens kan kosta över 150.000 kr. medan Tomas Ledin går på runt en halv miljon kronor. I genomsnitt har förfrågningarna ett värde på ca 30.000kr/förfrågan. Det innebär att Eventmarket.se för närvarande förmedlar uppdrag för ca 2.500.000:- varje månad. Det är en stor anledning till att så många vill finnas med på Eventmarket.se

» SKICKA FÖRFRÅGAN DU OCKSÅ!


MEDLEMMARNAS EGEN STATISTIK

Varje medlem har ett eget Backstage där statistik över följande visas: 

- Antal besök på den egna profilsidan
Varje besök från en och samma webbläsare/ IP genererar 1 st nytt besök. Men om samma person med samma webbläsare besöker samma profilsida flera gånger inom samma 2-timmarsperiod, så räknas det fortfarande bara som 1 st besök. Nytt besök av samma person med samma webbläsare efter två timmar genererar ytterligare 1 st besök (ett återkommande besök). Besöken sammanställs och presenteras dygnsvis. Se exempel längre ner.

- Antal vidareklick till den egna hemsidan
Mäter varje klick på den orangefärgade hemsideslänken på profilsidan utfört av unika användare/IP/dygn.

- Antal inkomna mail som skickas till profilsidan
Klickar man på den gröna 'Skicka e-post-knappen' på profilsidan, så visas ett formulär som besökaren fyller i. När man klickar på 'Skicka' så hamnar det i mottagarens/medlemmens mail-inkorg. Därtill hamnar meddelandet i medlemmens eget Backstasge för arkivering. 

- Statistik över egna Biljett-annonser
Annonserar du extra med Biljett-annonser så mäts antal besök/biljettannons samt antal vidareklick till hemsidan utfört av unika användare/IP/dygn.

blå-röd-kurva

Så här visas statistikkurvorna i Backstage:

Ex:
Kalle besöker en profilsida kl. 10.00 = 1 besök (nytt)
Kalle besöker på nytt samma profilsida kl. 10.30 = besöket räknas inte då det sker av samma person inom samma 2-timmars session.
Kalle besöker på nytt samma profilsida kl. 13.00 = 1 besök (återkommande)
Lisa besöker samma profilsida kl. 14.00 = 1 besök (nytt)
Lisa besöker på nytt samma profilsida kl. 21.00 = 1 besök (återkommande)
Lasse besöker samma profilsida kl. 23.00 = 1 besök (nytt)
Totalt: 5 besök (3 st nya och 2 återkommande detta dygn)

» LOGGA IN BACKSTAGEHUR HITTAR BESÖKARNA TILL EVENTMARKET.SE?

Ca 80% (!) av alla besök genereras direkt via de stora sökmotorerna. Detta beror på att vi ständigt arbetar med att sökoptimera sajten inkl. alla profilsidor. Och det är alltid den organiska träfflistan vi fokuserar på. Ca 15% går direkt in på www.eventmarket.se och 5% genereras via inlänkningar.HUR MYCKET UPPDRAG FÅR MAN SOM MEDLEM?

Vi får regelbundet positiv respons ang.  bokningar och bra affärskontakter. Men då varje affärskontakt sker direkt mellan köparen och säljare, utan vår inblandning, så har vi inga exakta siffror på hur många konkreta affärer som faktiskt genereras tack vare Eventmarket.se. Men tittar vi på antalet nöjda annonsörer som väljer att förlänga sina medlemskap hos oss, så visar det att närmare 90% är så pass nöjda att de väljer att finnas kvar år efter år! Något vi är otroligt glada för! Detta gör att sajtens mångfald och innehåll exponeras långsiktigt, vilket vi ser som mycket viktigt för alla som letar efter leverantörer och kontakter.ANNONSPERIOD

Medlemskapet/annonsperioden löper vanligen på 12 månader, men vi erbjuder vi även 4-månaderspaket om man så önskar.

» LÄS MER OM ANNONSERING


 

 

emlogo-foot-since1998

Eventmarket Svenska AB | fb-rund | Ö. Hamngatan 12 | 732 30 Arboga | 0589-180 95 | info@eventmarket.se | eventmarket.se | org.nr: 556550-4015