Orphei Drängar

KONTAKTA:

Orphei Drängar
Jacob Risberg
Uppsala

»Hemsida

070-745 75 99


  • INFORMATION

ORPHEI DRÄNGAR - MANSKÖR & SHOWKÖR MED STIL & HUMOR

Allvar och lek. Tradition och nytänkande. Stillhet och crescendo. Orphei Drängar är en kör som ständigt rör sig mellan ytterligheter och som hela tiden tänjer på gränserna för vad en manskör får och bör göra.

Orphei Drängar (OD) rör sig mellan ytterligheter och tänjer hela tiden på gränserna för vad en manskör kan göra. Förvänta dig nationalromantik och stiliga frackar samt  nyskriven atonal musik likväl som rock, jazz, visor och schlager. Bredden i repertoaren och mellansnack med finess, gör att OD passar in i vilket sammanhang som helst. oavsett det gäller en konsert, företagsevent, festival, evenemang eller annan tillställning. Vi kan presentera en mängd olika förslag på arrangemang!

VÄRLDSKÖR MED RÖTTER I UPPSALA

Sångsällskapet OD startades redan i oktober 1853 då ett gäng studenter samlades i en festvåning vid Gamla torget i Uppsala. Staden var vid tidpunkten avspärrad på grund av risken för kolera och nöjeslivet var begränsat. Tre sångare, en dirigent och en pianist började sjunga bland annat Fredmans epistel nr 14, "Hör, I Orphei Drängar", som snart blir sällskapets lystringssång...

ALLA 80 HERRAR ALT. LILLA KVARTETTEN - STORA FÖRETAGSEVENT ELLER MINDRE KALAS

Vid stora event kommer vi med hela vår showkör inkl. alla 80 körmedlemmar. Då behöver vi en stor scen och vi skräddarsyr våra framträdanden efter kundens önskemål. Men vi kan även bokas till mindre tillställningar där vi tex. kommer som kvartett med endast 4 körmedlemmar, som bjuder på skönstämmig sång i en intim miljö.

CECILIA RYDINGER

Cecilia Rydinger Alin är en av Sveriges ledande musikpersonligheter med ett brett verksamhetsfält som kör- och orkesterdirigent samt pedagog. Hon är sedan 2008 Orphei Drängars dirigent, något som hon beskriver som en oerhört spännande uppgift. Och en stor utmaning.
- Jag vill vårda traditionen, utveckla klangen och bredda repertoaren. Och överraska vår publik, säger Cecilia.


1-referens

SAGT OM OSS:

"Att jobba med OD är som en dröm"
(Med en väldigt massa frackar i.)
/ Henrik Dorsin, Artist

"Oavsett vilken genre man verkar i är OD en upplevelse att samarbeta med. Öppna, trevliga, mycket professionella och med en klang i världsklass. Det gav mej oerhört mycket som artist att få musicera med OD. Jag vill också kasta ett mentalt rosregn över Cecilia Rydinger Alin och Folke Alin, tillsammans med OD skapar de underverk."
/ Pernilla Andersson, Artist


Varmt välkomna att kontakta oss!

skickaförfrågan-knapp-profil

1-ny-youtube

Hör Mikael Tornving berätta om Orphei Drängars historia:

1-ny-facebookFölj oss på Facebook

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket