23-lojromstarta

Krämig räkcheesecake med ägg & dill

"ÄGGLOSSNING"
Släpp loss med nykläckta vårkänslor.

Här har du receptet:

Krämig räkcheesecake med ägg & dill

Botten:

  • 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
  • 100 gram smält smör

Fyllning:

  • 5 gelatinblad
  • 400 gram phialdelphiaost
  • 3 dl creme fraiche 34 %
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
  • 500 gram räkor med skal
  • 2- 3 msk finhackad färsk dill
  • 1 – 2 msk nypressad citronsaft
  • salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör så här:

1. Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.

3. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken (en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.

4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.

5. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

(Receptet är lånat av Jennys Matblogg)

påskkyckling 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket