Jan-Wolfhagen-löjromstårta

Jan Wolfhagen bjuder på
Krämig räkcheesecake med ägg & dill

"ÄGGLOSSNING"
Släpp loss med nykläckta vårkänslor.

Här har du receptet:

Krämig räkcheesecake med ägg & dill

Botten:

  • 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
  • 100 gram smält smör

Fyllning:

  • 5 gelatinblad
  • 400 gram phialdelphiaost
  • 3 dl creme fraiche 34 %
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
  • 500 gram räkor med skal
  • 2- 3 msk finhackad färsk dill
  • 1 – 2 msk nypressad citronsaft
  • salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör så här:

1. Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.

3. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken (en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.

4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.

5. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

(Receptet är lånat av Jennys Matblogg)

påskkyckling

Jan Wolfhagen med träffsäker imitatör-show i högt tempo. Mr. Bean, Kungen, Edward Blom, Di leva... Boka till företagsfest, konferens, kick-off...

Till profilsidan:
» Jan Wolfhagen Magic & Gubbar AB

 

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket