jennies-mandelbågar-recept

Har någon undgått att jag älskar att baka? Dessa Mandelbågar är riktigt goda och är dessutom glutenfria. De är lättbakade och ser ut att vara köpta på finaste kondiset. Vad kan man mer önska?

Varsågod. Här får du recept på mina Mandelbågar (glutenfria)

INGREDIENSER
ca 25

  • 400 g mandelmassa, riven
  • 3 äggvitor (6 msk till 'smeten' och resten att pensla på innan gräddning)
  • 1 dl strösocker
  • Ev. några droppar grön karamellfärg
  • 6 msk mandelmjöl
  • 4 dl flagad mandel

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 190 grader

  • Lägg riven mandelmassa, socker, (ev. karamellfärg), mandelmjöl och 6 msk av äggvitan i en skål. Vispa med elvisp för att få en slät massa.

  • Häll ut mandelflagorna på en tallrik.

  • Forma den något kladdiga mandelmassan till 'fingertjocka korvar' och rulla dem i mandelspånen. Böj dem likt hästskor och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.

  • Pensla kakorna med äggvita.

  • Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.

  • Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i micron. Väljer du micron så kör bara en kort stund (10-20 sekunder) i taget, så det inte bräns vid. Rör ofta. Doppa ändarna på de avsvalnade kakorna i chokladen och låt stelna.

LYCKA TILL MED DESSA SMÅ LÄCKERBITAR!
Kram Jennie Sterner


 

» TILL ALLA RECEPT

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket