tisdag 03 oktober | 13:05 2023

Bästa Kanelbulle-receptet

kanelbullar-receptbild

Imorgon, den 4 oktober firar hela Sverige Kanelbullens-Dag.

Lite kuriosa... Jag Jennie, vd och den dagliga drivkraften bakom Eventmarket.se, bakade mej till en semifinalplats i TV4's program Hela Sverige Bakar 2021. Så nu vill jag bjuda er på mitt allra bästa

» recept på Kanelbullar.

» Klicka här så öppnas vårt senaster mail med flera olika recept på bakverk med Kanelbullesmak.
Tex. kanelbulleglass, kanelbullesnittar, Kanelbullemuffins och mina helt egna Kanelbulle-Praliner...

Lite kuriosa om Kanelbullensdag...
Kanelbullensdag instiftades 1999 av Hembakningsrådet i samband med att de firade sitt 40-års jubileum sen de startade. De ville hylla den stora hembakartraditionen genom att lyfta fram ett älskat bakverk. Dessutom ville dom skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebar ju högsäsong för bakning i svenska hem och Kanelbullar till fikat är en del av vår svenska mat/brödkultur. Även om Kanelbullens dag startade 1999 så började man baka Kanelbullar redan runt år 1920, då det efter kriget blev enklare att komma åt ingredienser. Firandet den 4 oktober har blivit mycket populärt och dagen finns inskriven i flera svenska almanackor, men fenomenet har även spridit sig utomlands.

Visste du att man beräknar att det kommer säljas ca 7 miljoner kanelbullar imorgon. Och därtill säkert lika många hembakade.

Vi önskar er en fantastisk Kanelbullensdag!
Kram Jennie & Johnny Sterner
(Ägare och den dagliga drivkraften bakom eventmarket.se)

Läs mer: Artiklar

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket