fredag 05 juni | 15:05 2020

Flaggan i topp!

20-06-06-sv-nationaldag-mailhead

Nu har vi åter vänt blad i kalendern. Wow! Juni kom med sol och värme... En analkande Nationaldag och lite moln. Okej´ra ;)

Pandemin är fortfarande utbredd, och än sliter sååå många läkare, sköterskor och vårdpersonal dubbelt för att lindra och rädda liv. Vi vill rikta ett stort TACK till er alla. Ni gör en fantastiskt insats. Men låt oss alla vara överrens om att faran inte än är över. Låt oss njuta av restriktionerna som lättas men släpp inte helt. Håll avstånd och var rädda om varandra.

Låt oss få bjuda på lite Nationaldagsfakta...

År 1523 blev Sverige ett självständigt land vilket vi firar med flaggan i topp!Men hur vår blågula flagga kom till finns det delade meningar om.

Den Svenska Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523 och Sverige blev ett självständigt land. I Sverige har makten länge förknippats med guld och kungligt blått.

Det finns dock olika teorier om hur svenska flaggan blev gul och blå. Enligt legenden kom den från en vision som Erik den helige fick då han landsteg i Finland för det första svenska korståget 1157. Ett solgult kors uppenbarade sig på den blå himlen framför honom och fick honom att välja det till sin flagga. Historieskrivningen har ifrågasatts...

» Läs mer här

Sverige Sverige älskade vän...

I morgon är det Sveriges Nationaldag. Låt oss få bjuda på Molly Sandén och Viktor Leksell som tillsammans sjunger Sverige.
Lyssna och njut!

 

SAKTA ÖPPNAS SVERIGE UPP

Efter månader av totalstopp när det gäller sammankomster, festligheter och möten, så ser vi nu små små myrsteg till förändring. Åter börjar branschen vakna... eller snarare vaknar möjligheten till att äntligen kunna planera för mänskliga möten. Inställda event blir till framflyttade sammankomster och planeringen börjar åter ta fart.

Här i sökportalen Eventmarket hittar du Sveriges främsta Event & Mötesleverantörer. Närmare 1000 aktörer står till er tjänst.
Välkommen välkommen in....

I morgon firar vi Sveriges Nationaldag och vi får förhoppningsvis njuta av några dagar ledigt. Håll avstånd och inte minst...var rädda om varandra.

Vi önskar er en fin helg!

Kram Jennie & Johnny Sterner, Eventmarket.se
...och hela Sveriges event- mötes & upplevelsebransch!

 

Läs mer: Artiklar

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket