Magnus Carlson

KONTAKTA:

Magnus Carlson
Blixten & Co
Torbjörn Smedhag
A house, Östermalmsgatan 26A
114 26
Stockholm

»Hemsida

070-887 34 55


  • INFORMATION

BOKA MAGNUS CARLSON

Boka artisten Magnus Carlson som sångare för världsklassigt artisteri till ditt företagsevent, firmafesten eller som underhållning till festivalen.

Magnus Carlson växte upp i Tumba söder om Stockholm och fick tidigt ett musikintresse. Han kom med åren att bli en Stockholms-Söderprofil då han både jobbade på hippa Hannas på Skånegatan (där Kent hade sin första Stockholmsspelning) och Restaurang Kvarnen parallellt med klubbar han drev som Roulette (Northern Soulklubb), Beatbox, Bangers n' Mash (som fortfarande existerar), och samtidigt extraknäckte han som roadie och chaufför till Bob Hund.

1994 drog Magnus ihop ett gäng stammisar och kollegor från Kvarnen och delar från Stefan Sundströms kompband Apache, och startade ett coverband. Detta coverband, som hade som mål att spela världens sorgsnaste låtar, var grunden till Weeping Willows och blev snabbt stans "snackis". Bandet har till dags dato hunnit släppa hela nio fullängdare och fortsätter framgångssagan år efter år med slutsålda arenor och konserthus.

Som soloartist har Magnus släppt flera album – pop på svenska, jazz tillsammans med kompbandet The Moon Ray Quintet och ett internationellt popalbum under band-namnet Tandem Sky. Under arbetet med Weeping Willows och sina andra projekt, har han även hunnit med att åka med Håkan Hellström och körat på hans och första turné, medverkat i ett antal filmer som Callgirl och Gentlemen och haft ett antal samarbeten med andra artister som Doug Seegers (efter medverkan i SVT's "Jills Veranda") Axwell, Petter, Oskar Linnros, Freddie Wadling och Thåström för att nämna några.

Med allt ovan i ryggen och flitiga samarbeten med några av de mest erfarna musikerna i ryggen är Magnus Carlson utan tvekan en av Sveriges mest rutinerade artister.


ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket