V/S [versus] - Ballroom vs Ballet

KONTAKTA:

V/S [versus]
ART by Tobias Wallin AB
Tobias Wallin
Stockholm

»Hemsida

070-781 70 93


  • INFORMATION

V/S [versus] | UNIK DANSSHOW DÄR BALETT MÖTER BALLROOM

V/S [Versus] är en unik show där professionella dansare från två olika danstraditioner (Ballet & Ballroom) möts i en spännande duell fylld av rumba, balett och tango. Men istället för på scenen på Kungliga Operan eller i tv-studion kan du nu boka denna show på ca 15 minuter till ert event, mingel, invigning, vernisage...

V/S [versus] är en duell mellan dansstilarna balett och ballrom dance som möts i en oväntad och fartfylld föreställning. Showen lämnnade under sommaren 2017 de traditionella scenerna och dök istället spontant upp på befintliga danstillställningar i Sörmland. V/S [Versus] flyttade ut danskonsten och föreställningen från scenen i staden till rum och platser ute på landsbygden där en annan sorts dans och kultur huserar. Mötena blev otroligt lyckade.

UPPLÄGG
Under femton minuter drabbar två ballroom- dansare kända från TV samman med två balettdansare från Kungliga Operan för att göra upp om dansgolvet. Beroende på upplägg, så kanske det rent av är dina gäster på eventet, eller minglet som dansar proffsen av banan och tar hem duellen?

BOKA DANSSHOWEN TILL ERT EVENT, MINGEL, INVIGNING...
Nu har du chans att boka denna unika och vackra dansföreställning till ert event.
Dansytan bör vara minst 6 x 6 meter. Ev. kan en dansmatta behövas och likaså ljusteknik om detta inte finns på plats. Kontakta oss för offert och mer information.

De fyra dansarna är: 

TOBIAS WALLIN
För allmänheten är Tobias kanske mest känd som deltagare i elva säsonger av Let's Dance, med två finalplatser i programmet. Han har även representerat såväl det svenska som det franska landslaget och tävlat i både EM och VM.

HELENA FRANSSON
Helena inledde sin karriär som dansare vid sex års ålder, och har efter det både representerat Sverige i EM och VM samt tagit SM-guld. Hon har medverkat i Let's Dance i totalt elva säsonger, både som kostymör och som dansare.

KATARIINA EDLING
Född och uppvuxen i Finland och har studerat vid Svenska balettskolan i Stockholm. Katariina har arbetat vid finska och estniska nationalbaletterna och Ballets de Monte-Carlo i Monaco. Hon är för närvarande solist vid Kungliga baletten.

DRAGOS MIHALCEA
Föddes i Bukarest och har studerat koreografi och balett både i hemstaden och i Washington DC. Dragos har arbetat med några av världens mest kända koreografer i flera stora föreställningar runt om i världen.

[ Balett ]
Balett är inte bara känt världen över, utan anses också vara ursprunget till en stor del av den västerländska danskonsten. Baletten är uppbyggd kring koreografi och rörelser med stora krav på styrka och vighet. Många professionella utövare inom andra dansformer studerar också just balett för att dessa delar är hörnstenar även i deras utövande. Många är de baletter som långt efter sin premiär- uppsättning fortsätter att influera danskonsten och kulturen.

[ Ballroom ]
Ballroom-dans är ett samlingsnamn för en rad olika pardanser. Bland annat ingår cha-cha, samba, foxtrot och vals. Även om du inte känner till begreppet är chansen stor att du stött på Ballroom i populärkulturella sammanhang. I flera kända filmer som till exempel Dirty dancing dansas Ballroom. På senare år har även populära tv-program som You think you can dance och i Sverige Let's Dance gjort att en större publik på bästa sändningstid tagit del av flera av delarna som ingår.

Varmt välkomna att kontakta oss om du vill att vi kommer och dansar hos er!

skickaförfrågan-knapp-profil

Socialamedier, se hashtag: #VSversus

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket