onsdag 20 maj | 10:02 2020

Happy Himmelfärd

20-05-19-happyhimmelfärg-mailhead2

Vi måste bara få berätta om lite glädjande siffor. Efter drygt 2 månader av fullständig Corona-kollaps, så ser vi ljuset i tunneln. Trafiken inne på Eventmarket har nu vänt och pekar nu upp mot himlen istället för neråt. Och så har det varit de 2 senaste veckorna. Vi håller tummarna för att trenden håller i sig. Är inte det glädjande så säg :)

Må hända att magikern med ballonger fortfarande går ensam på spåret, likt bilden intill... men snart så fylls åter arenorna och scenerna med glada gäster och positiva tillrop. Snart får vi festa ihop, konferera, gå på konsert och bara umgås!

Tänk framåt. Planera. Strukturera.
Ett bra sätt är att starta med en Öppen Förfrågan. 
Skriv ner vad du söker och få snabbt svar från den eller de branschaktörer som kan vara dig behjälplig! Det kan handla om förslag på tillgängliga artister, lämpliga möteslokaler, partytält, prisfrågor, aktiviteter, streamingteknik...

» Skicka Öppen Förfrågan!

jitterguggare

Låt oss få bjuda på ett gottigottgott recept av:

Jennies Jitterbuggare
- en svängom med choklad & maräng!

Kakdeg:
2 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
1 äggvita
1 dl muscovadosocker
80 gr valfri choklad

Gör så här:

1. Blanda ihop mjöl och florsocker i en matberedare med knivar. Tillsätt smöret skuret i bitar samt äggulan och kör snabbt ihop till en kakdeg. (Har du ingen matberedare så nyper du ihop degen med fingrarna)

2. Kavla ut degen på bakplåtspapper, till en rektangulär platta ca 30 x 20 cm ca 1 cm tjock. Lägg degplattan på ett bakplåtspapper och lägg plast över.
Ställ i kyl ca 20 minuter.

3. Dax för fyllningen!
Vispa äggvitan till ett fast skum. Jag använder alltid elvisp.
Sen vänder du försiktigt i muscovadosockret så att allt blandas till en fin maräng. (OBS! Vispa inte, för då bli marängen inte seg, som man vill ha den)
Smällt chokladen i micron eller över vattenbad.

4. Ta ut degplattan från kylen och bre på chokladen och sedan marängen. Lämna en liten bit från kanten utan fyllning. Rulla ihop till en rulle från långsida till långsida. Ta hjälp av pappret för att få en fin rulle. Kyl återigen, men denna gång i frysen ca 10 minuter.

5. Sätt ugnen på 150 grader.
När kakrullen är kall (men inte frusen) så skär du 1-2 cm tjocka skivor som läggs på en bakplåtspapper-klädd plåt. Låt stå framme 10 minuter i rumstemperatur och se till att trycka fast 'änden' i snurran, så att den inte 'sticker iväg' under gräddningen.
Grädda kakorna i 15 minuter i mitten av ugnen.

Vill du göra kakorna lite extra fina så lägg på ett litet chokladhjärta medan kakorna är varma :)
Lycka till :)

Låt oss nu få önska er en Happy Himmelfärd!
Kram Jennie & Johnny Sterner, Eventmarket.se

 

Läs mer: Artiklar

ny-logo-utan-since

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket