Mjuksega Cookies

Låt oss få bjuda på ett härligt recept på Mjuksega Cookis, som kan smaksättas i all oändlighet. Dessa kakor passar utmärkt att baka till barnkalas, kafferep och andra festligheter.
Mjuksega Cookies
Grundsmet:
300 g Vetemjöl (5 dl)
0.5 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 st Ägg
1 st Äggula
2.5 dl Farin / muscovadosocker (180 g)
1 tsk Vaniljsocker
115 gSocker (1,25 dl)
150 g Smält smör
+ smaksättning!
Olika förslag på smaksättning:
Choklad & Hasselnöt
Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g valfri choklad (hackad) samt 70 g hackade hasselnötter i smeten
Vit Choklad & Ingefära:
Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g vit hackad choklad och 1 tumstor färsk riven ingefära i smeten
Choklad & Cocos:
Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g mörk hackad kvalitetschoklad 60-70% samt 0,5 dl kokosflingor i smeten.
Pistage & Choklad
Klicka upp pistagekräm på ett bakplåtspapper och frys in (ca 2 cm stora bollar). Gör degen enligt grundreceptet och tillsätt 100 g hackad mjölkchoklad samt hackade pistagenötter i kaksmeten. Bädda in den lilla bollen med fryst pistagekräm i kaksmeten.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
4. Vispa ägg, farinsocker och strösocker i en bunke till smeten ser ljusbrun ut, vänd sedan i det smälta smöret och vispa igen. Jag använder elvisp men det går att vispa även för hand.
5. Vänd i mjölbladningen i sockersmeten. Vänd först i hälften, blanda och vänd sedan i resten med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten.
6. Nu tillsätter du valfri smaksättning.
Hemligheten med att få kakorna segna och mjuka, är att inte överarbeta degen. Jobba snabbt, men se till att allt blandas.
7. Väg upp ca 35 g / kaka och lägg ut 'bollarna' med lite 'space' på en plåt med bakplåtspapper. Platta dem liiite och grädda kakorna i ca 15 minuter. De ska bli lite gyllene i kanterna men lite vobbliga i mitten - då är de färdiga. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan lufttät kakburk för att få dem att hålla sig sega och goda i flera dagar. De går även givetvis att frysa kakorna.
Lycka till!
/ Jennie Sterner, Eventmarket

