Matiss Silins | Spoken Word

KONTAKTA:

Matiss Silins
Ordkanon

»Hemsida

0737-29 20 55


  • INFORMATION

Matiss Silins – Spoken Word

Matiss Silins bjuder på intelligent blandning av underhållning och utbildning (underbildning) i form av spokenword och föreläsning... Han är specialist på det talade ordet & hur vi använder språket.

Det är nu drygt 20 år sedan jag ställde mig på Borås Stadsteaters lilla Scen för att tillsammans med min gymnasieklass läsa mina dikter på den populära programpunkten "Fredagslyriken". Efter det var resan igång och nu två decennier senare är den muntliga litteraturen mitt heltidsjobb. Som landets första Spoken Word-pedagog jobbar jag med estradpoesi, muntlig litteratur och poetry slam som pedagogiska verktyg när jag besöker skolor.

Föredrag / standup...

Dessutom uppträder jag med föredrag, poesi och stand up om språket – konsten att flytta bilder mellan hjärnor – i min föreläsande föreställning #språkbråk.

Föreställningen 'Vi måste snacka'

Just nu arbetar jag med föreställningen "Vi måste snacka." En berättelse om rätten till sin historia och om hur vi alla är en pusselbit i en oändlig historia.

Spoken word är kort sagt text som görs levande för en publik.
Det finns spoken word som liknar poesi och spoken word som liknar stand up. Det finns spoken word som liknar en föreläsning med berättelser och spoken word som liknar hip hop. Sedan finns det såklart spoken word som är en blandning av dessa delar. Spoken word är det som gör att en bra text blir intressant att lyssna på. Matiss Silins och hans #språkbråk är både lärorikt att lyssna på och så roligt att du kommer få skrattkramper.

Matiss Silins har ägnat sig åt spoken word sedan förra millenniet och har tusentals föreläsningar och uppträdanden bakom sig. Främst har han arbetat med skrivande och muntligt framträdande i skolor. Som Sveriges första spoken word-pedagog och grundare av nätverket Ordkanon har han besökt skolklasser i hela landet sedan 2008, men även lärare, folkhögskolor och kultursamordnare har tagit del av hans workshops och föredrag om språk, skrivande och spoken word.

Matiss Silins har under alla dessa år av eget skrivande och workshops skaffat sig en klar bild över vad språk är. Enligt honom är språket ett transportmedel. Språket är konsten att flytta bilder, känslor och historier från en hjärna till en annan. På vägen finns många hinder och snedsteg och det gäller att vara försiktig så att bilden, historien eller känslan kommer fram till mottagaren så säkert som möjligt.

I sin föreläsande föreläsning / föreställning #språkbråk behandlar han på ett lekfullt och inspirerande sätt hur vi lyckas kommunicera TROTS språket. Vad är vår gemensamma språkliga bakgrund? Hur färdas språket från vad jag tror att jag säger till vad min medmänniska hör? Vad är designad kommunikation och hur kan det motverka att jag får ett saltkar kastat i skallen?

Allt detta och mycket mer berättar Matiss om i sitt framträdande som är en energisk blandning av humor, information, ordlekar, dikter, skeva skämt och föredrag. Kortfattat och på ett annat språk: Edutainment (education + entertainment).

#språkbråk med Matiss Silins funkar lika bra på fortbildningen som på firmafesten. Det står helt fritt för dig som uppdragsgivare att välja om uppträdandet ska väga mer åt föredrag eller mer åt underhållning. #språkbråk skräddarsys lätt efter dina specifika önskemål.

Matiss stavas lite förrädiskt, du kanske tror att du skall uttala det som den franske konstnären Matisse, men det uttalas faktiskt som Mattis, Astrid Lindgrens rövarhövding. Så nu vet du det.

 Varmt välkomna att kontakta mig!
/ Matiss Silins - Föreläsare, Stand up, SpokenWord

Skickaförfrågan1-160

kontaktkod-600

emlogo-foot-since1998

Eventmarket Svenska AB | fb-rund | Ö. Hamngatan 12 | 732 30 Arboga | 0589-180 95 | info@eventmarket.se | eventmarket.se | org.nr: 556550-4015