Matiss Silins | Spoken Words

KONTAKTA:

Matiss Silins
Ordkanon

Hemsida
0737-29 20 55


  • INFORMATION

Matiss Silins – Sveriges första Spokenwordpedagog

Matiss stavas förrädiskt, du kanske tror att du skall uttala det som den franske konstnären Matisse, men det uttalas faktiskt som Mattis, den svenske rövarhövdingen. Så nu vet du det.

Som estradpoet, spokenwordpedagog, konferencier och föreläsare har jag utmanat, lekt med och bearbetat det talade ordet i dryga 15 år. Jag har skrivit krönikor, dikter, manus, bloggar och komihåglappar med illröd text på ilsket gula postitlappar så länge jag kan minnas.

Jag har uppträtt med mina egna texter på Teatrar, Talang i TV4, Hultsfredsfestivalen, Arvikafestivalen, Poesifestivaler, Göteborgs Kulturkalas, Svenska Mästerskapen i Poetry Slam (där jag har som vana att komma till final) och hundratals andra scener.

Nu reser jag landet runt för att hålla workshops och föreläsningar. Mina workshops guidar dig igenom skrivprocessen från lösa idéer till att forma texten till det du vill att den skall bli. Vidare kan vi arbeta med hur texten kan presenteras, hur översätter vi den till ett muntligt framförande och hur handskas vi med nervositeten.


#Språkbråk

Min föreläsning Språkbråk är en föreläsande föreställning om hur vi använder språket och hur jag ser på det. Det är spokenword, Stand-up och information i ett underhållande föredrag. Det handlar om språk, kommunikation, regler, språkbråk och hur språket används mellan människor och via datorer, telefoner och annan media.

Föreställningen är för dig som använder dig av språk. Är du lärare, copywriter, politiker, predikant, kulturarrangör, skribent, bibliotekarie eller brevbärare så är detta något för dig. Är du något annat så är Språkbråk definitivt något för dig. Oavsett om du är nyfiken på språkets utveckling eller om du tillhör den språkkonservativa skaran, så är detta en scenshow, poesiläsning, föreläsning, föreställning, vanföreställning, kalladetvaduvill – För Dig.

#språkbråk ges både som föreläsning (45-60 minuter) om språk och kommunikation men även som mer lättsam spoken word/stand up (15-45 minuter) beroende på tillställning.


Spokenword

Som spokenwordartist, estradpoet och tävlande i Poetry Slam har jag fått utveckla ett skrivande som passar scenen. Jag väljer helst termen spokenword för då slipper jag kraven på att vara poetisk eller rolig. Jag lovar endast talat ord, personligt kroppsspråk och scenisk energi. Mina föreställningar är alltid energiska urladdningar där ord, meningar och meningen vrids, vinklas, vänds och vrängs så vi kan se det allvarliga, absurda och avslappnade i vår vardag. Mina texter är ständigt redo att möta en publik.


 Varmt välkomna att kontakta mig!
/ Matiss Silins - Föreläsare, Stand up, SpokenWords

kontaktkod-600

emlogo-foot-since1998

Eventmarket Svenska AB | fb-rund | Ö. Hamngatan 12 | 732 30 Arboga | 0589-180 95 | info@eventmarket.se | eventmarket.se | org.nr: 556550-4015