| 2018-08-17
Föreställningar

Köp biljetter till Ari Shaffir

köp-biljett-grön

Köp biljetter till Ari Shaffir

Köp biljetter till Ari Shaffir på China Teatern i Stockholm den 29 november 2018

"The Wandering Jew Tour"

Förra året tog Ari några månader ledigt och vandrade runt i Sydostasien. Efter att därefter ha släppt två ståupp-specialer samtidigt på Netflix bestämde han sig för att fortsätta vandringen och inledde sin nya turné "The Wandering Jew Tour". Den 29 november vandrar han in på China Teaterns scen i Stockholm med en hel arsenal av nya vassa skämt.

– Jag försöker få mitt ståupp-material roligt för alla, även för dem som inte bor i New York och inte är judar, förklarade Ari Shaffir nyligen i en intervju.

Ari Shaffirs genre av humor brukar kallas 'cringe comedy'; en humor där skämten bottnar i en social klumpighet och tafatthet. För den syrlige men eftertänksamme Shaffir har politisk korrekthet ingen mening – han kallar själv att vara PK för "fucking stupid" – och hans hans diskutabla men berömliga respektlöshet för att kränka människor visar att han står för vad han säger:

– Ibland blir folk upprörda, men vem bryr sig. Jag gör bara det jag tycker är roligt.

Shaffirs far och farmor överlevde förintelsen och han uppfostrades i den judisk ortodoxa tron, tillbringade två år i en yeshiva – skola för studier av bland annat Torah och Talmud – i Israel innan han kom till insikten att han inte trodde på skrifterna och kom tillbaka till USA för att bli komiker. Nu är han en av Joe Rogans favoritkomiker och LA Weekly kallar honom "en begåvad komiker orubblig i sin konst" samt "en verklig kraft att räkna med".

Efter avslutade studier flytta Shaffir från New York till Los Angeles där det var större chans att slå sig fram som stå upp-komiker. Han lyckades få jobb på klubben Comedy Store där han svarade i telefonen, satt i kassan, stod i dörren och fick göra gratisframträdanden innan han lyckades och fick betalt för att uppträda på klubben.

köpbiljett-showtic


emlogo-foot-since1998

Eventmarket Svenska AB | fb-rund | Ö. Hamngatan 12 | 732 30 Arboga | 0589-180 95 | info@eventmarket.se | eventmarket.se | org.nr: 556550-4015